Trädgård
Alla har vi olika syn på hur en trädgård ska se ut och hur den ska skötas. Jag personligen vill ha en trädgård som är lätt att ta hand om med lite land och de som är ska vara lättskötta. Med lättskötta menar jag så minimalt med ogräsrensning som möjligt men ändå med lite fina blommor och andra växter som förgyller rabatten. 
Ett trädgårdsland är givetvis ett mer eller mindre måste men där odlas enbart det som är ätbart och vissa grödor så som kryddväxter, tomater, paprika, gurka och även i år melon hamnar i lådor istället där jag kan hålla dem i shack. Nackdelen med det är att det torkar ut ganska fort så det gäller att komma ihåg att vattna ofta. Tur att jag har en man som är mer inne i det tänket, arbetsskada då han arbetar som kyrkogårdsvaktmästare, än vad jag är. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En liten del som angränsar till vår trädgård och är kommunens mark är lite mer vildvuxen och ruffig. Där växer det lupiner, björkar och lite förrymda trädgårdsväxter, vilket gör att det blir så där lagom oansat och mysigt. Det är ingen som sköter den delen men det gör heller inget då jag kan tycka om när det är lite vildvuxet och inte så tillrättalagt. Kan vara för att jag själv som den privata Viktoria är lite så, det blir vad det blir och det som blir det blir gott nog!
 
Vi har lite små planer för vår trädgård men vi skyndar långsamt. Vi trivs som det är och förbättrar då vi måste eller att lusten faller på. Vi skulle aldrig kunna tänka oss att ha en trädgård som skulle vara mer eller mindre som en utställningsplats eller park där man knappast skulle våga beträda gräsmattan. Nej, här är det en plats där det finns rum för att kunna vara och njuta och bara vara och om det står en eller tjugo maskrosor på parad i gräsmattan så står de fint där tills nästa gång vi klipper gräset.
 
Nu fortsätter vi att njuta av den fantastiska sommarkvällen!
 
Ta hand om dig!