Vilken kroppsform har du?
Ni som läste mitt inlägg igår fick nys om att jag hade en klänning på gång inför skolavslutningen. Jag brukar alltid köpa en ny tills dess för att sedan kunna använda den på sommarens tillställningar där jag kan behöva klä upp mig lite. 
 
Med glada steg gick jag den korta vägen till affären i åska och lite regn för att hämta paketet och hade goda förhoppningar om att det här var verkligen klänningen för mig. Jag gillade både färgen, skärningen och längden på den och var mer eller mindre säker på att det här var klänningen med stort K!
Väl hemma så blev paketet liggandes till efter middagen men sedan kilade jag upp till sovrummet och öppnade paketet och höll upp klänningen. Lika fin som den var på hemsidan och nu var det bara att slinka i den också. Sagt och gjort, både dragkedja och midjeband fixade jag själv utan problem och kände att klänningen satt någorlunda som den skulle. Det enda som jag kände var att axelbanden ville halka ner lite men inget som skulle kunna åtgärdas av mig i så fall. Observera nu att jag INTE hade ställt mig framför någon spegel ännu. Svängde runt med kjolen lite och insåg att det var ett fint fall på den och förflyttade mig mot den reflekterande sanningssägande spegeln som hänger i hallen, det är den enda spegel som vi har nu för tiden som är möjlig att se sig i helkroppsfigur. Väl framför min egen spegelbild så kunde jag inte låta bli att skratta lite för mig själv, för där stod en 43-årig kvinna som såg mer eller mindre ut som en sommaräng med en lite för stor kulle på mitten av det hela. Det var bara att konstatera att den här klänningen var jättefin, men inte på mig. Så idag så åkte den tillbaks igen till företaget och igårkväll så klickades det hem en annan klänning med lite mer generöst tilltagna gömmande tygstycken för den där biten som putar ut mitt på kroppen på mig.
 
För lite "lurad" blir man allt när man sitter och tittar runt på olika sajter där man ser hur många fina klädesplagg som helst, men alla är påklädda på en modell vars kroppsform inte är så värst lik min, och kanske inte din heller. Visst är det mitt eget val att se ut så här som jag gör och jag kan absolut påverka det också, men det är så svårt att veta hur det kommer att se ut när just jag får på mig just det där plagget. Det går att läsa sig till att modellen på bilderna, för det är ju oftast mer än en på varje plagg vilket jag tycker är superbra, är 175 cm lång och har storlek 36 på sig. Hm... och då tänker jag att jag som är lite rundare och drar någon eller några storlekar större beroende på märke borde kunna ha den, men alla klädesplagg är inte så smickrande för min figur.
 
 
Armar uppåt sträck!
Jag räddade en humla idag och då jag stod och observerade den när den kämpade för att komma i form för att flyga igen så tänkte jag att min kroppsform är väldigt lik just en humlas. 
Det finns timglas, pelare, äpple och päron och säkerligen en hel del olika former till, men jag kallar nog min kroppsform för humla, låter lite mysigare och framförallt om jag ska berätta det på engelska. För tänk att få vara ett litet bumble bee... Men jag får ta tag i min träning så att jag hamnar mer åt timglas-hållet, någon gång inom en snar framtid...
 
Nu håller jag tummarna för att den nya klänningen som kommer hem är bättre än den första och att jag i så fall kan börja leta efter skor. För det MÅSTE man ju ha nya till klänningen! Självklart!
 
Ta hand om dig!