Badrumsglamour
Visst är det lyxigt med badrum som är utrustade med badkar, ångdusch, skinande kranar och utrymmen där man kan sitta ner och bara ha det bra, nästan som att ha ett spa hemma.
Hand upp alla som har det, JAG ÄR INTE ETT DUGG AVUNDSJUK (skrev hon med en stor portion av ironi). 
 
Men hur lyxigt eller spartanskt man har det så ska det städas i dessa badrum. Det är synd att skriva att det är en rolig syssla, men ett måste. Något som jag tyvärr "sparar" på lite för länge ibland utan tar det mest nödvändiga, ni vet handfatet, hyllorna och allt det där andra som syns. 
Men i hörnet, i vårt badrum iallafall, så är duschen placerad. Praktiskt att ha den där, för att vara ärlig så gick den inte att få in någon annanstans än där i vårt mikroskopiska badrum. Vår dusch är utrustad med välvda glasdörrar med silverfärgade knoppar på. Stilrena och funktionella, så långt är allt bra. Men sen då... jo det här att ha klarglas, vilket vi givetvis har, är inte så jättepraktiskt. Dessa dörrar ser ut att vara mer eller mindre frostade då det bildas kalkfläckar med en gång på dem och de är ju så svåra att få bort.
 
Idag tänkte jag att jag skulle ge mig på detta och har läst att det finns mirakelkurer att ta till, diskmedel och ättika. Sagt och gjort jag fixade till den här brygden med hälften av varje och startade operation duschväggar. I de inlägg jag läst så var det bara att spreja på, gno med en svamp, ni vet en sådan som är lite vass men inte repar och sedan låta det verka i 30 minuter innan man spolar bort det. Gjorde man bara det så fick man ett fantastiskt resultat med duschdörrar som såg ut som nya. 
 
 
Med tanke på den giftiga kulören så skulle det kunna ta bort vad som helt, om man prickar rätt vill säga...
Jag vet inte om jag vill veta hur bra det är att andas in dessa ångor som blir av denna blandning men jag ska ärligt erkänna att när jag både hostade och snöt mig så var jag orolig, eller kanske nyfiken på, om det skulle komma ut fina såpbubblor ur näsa och mun. Jag är väl avfettad på insidan av mig iallafall!
 
Nu till det resultat som blev, för jag kan tro att ni är nyfikna över om det blev så där fantastiskt fint med helt fläckfria glasdörrar och för att inte hålla er på halster så kan jag skriva att: NEJ! Det fungerade inte speciellt mirakulöst och dörrarna är fortfarande berikade med vita fläckar av kalken, kanske dock lite mer glänsande än förut. 
Men jag som är envis, inte alltid till min fördel, tänkte inte ge mig i första taget så jag ställde mig inne i duschen med svampen och fortsatte att gno och tänkte att nu jäklar så skulle det väl verkligen bli rent. Där stod jag i trosor och t-shirt med svampen i högsta hugg och duschen på högsta värme och jobbade på, men inte med några större positiva resultat så nu har jag gett upp. Det positiva i det här är väl att jag fick uppleva ångduscheffekten, vi har ingen ångdusch utan bara en vanlig termostat och duschmunstycke, så här på lördagen. Jag har haft lite spa idag!
 
Men om du har en annan mirakelkur för att få duschväggar rena, helst då utan ättika och även gärna miljövänligt också, så får du mer än gärna delge mig den. 
 
Ta hand om dig!