C-vitamin i den renaste form och vilka konstiga idéer man har för sig
Det är både för- och nackdelar med den här mörka kalla årstiden. Ja, nackdelarna hörde ni i den förra meningen och då undrar man förstås vad som är fördelarna.
Jag kan kanske inte komma på så där jättemycket fördelar mer än att det i butikernas fruktdiskar är fyllda med c-vitaminer i alla former och storlekar. En clementin är som godast nu innan jul och apelsinerna är väl aldrig så saftiga och söta som de är på vintern. Det fullkomligt sprakar av den citrusgula färgen i affären!
 
Vi är ganska duktiga, om jag får säga det själv, att alltid ha någon eller några frukter hemma. Jag är mest en äppel-person men så här på vintern så äter jag gärna en clementin eller två varje dag. Inte för att jag måste utan för att jag vill.
Nackdelen med dessa citrusfrukter är att jag har en viss fundersamhet och lite jobbigt förhållningssätt till dem så jag är lite kinkig vad det gäller skalandet av dem. Det tar en fruktansvärt lång tid för mig att klä av dem och sedan sitter jag och pillar bort så mycket som jag bara kan av det vita som lätt blir kvar efter man har lyckats pilla av skalet. Det smakar lite beskt, men mest av allt är det nog en sorts fobi för den. Kan inte riktigt säga varför, men pillar bort det, det gör jag. Så för mig är det inte alltid lätt att äta en frukt i farten om det inte är ett äpple, för en clementin eller apelsin, det tar lååååång tid att få i sig. Har du några "fruktfobier"? Eller är det bara jag...
 
Nu ska jag snart ta och slappa i soffan ett tag och titta på "Hela Sverige bakar". Idag är det visst bröd som ska bakas och jag kanske kan snappa upp ett och annat tips från Johan och Birgitta. Det kan jag verkligen behöva!
 
Ta hand om dig!