Chokladfyllda snittar och ny bil
Igår blev det ingen torsdagsbakning då vi var och hämtade vår nya bil. Och ni som någon gång har köpt en ny bil vet hur roligt det är att testa den och köra runt och bara åka överallt och ingenstans. 
Vi bytte från en vit Volvo till en röd Ford, vilket bara färgvalet känns som den största förändringen då jag tycker att en bil i huvudsak är en maskin som tar mig från punkt A till punkt B på ett säkert, smidigt och bekvämt sätt. Jag tror att det är precis vad den här kommer att göra nu några år framöver, för lite kär i den är jag allt...
Då bakningen inte blev av igår så tog jag tag i den idag istället. Det blev chokladiga snittar då jag hittade en chokladkaka på affären härom dagen som jag fastnade för då den är fylld med salta knäckbitar i. Så gott med det där lite salta till det söta!
Du kan givetvis fylla dina snittar med din älsklingschoklad eller varför inte nougat. Det blir kalasgott! Ett tips om du blev sugen på att baka dem nu men inser att du har smöret i kylskåpet så är det att hyvla ditt smör med en osthyvel. lägg skivorna utspritt på en tallrik eller en skärbräda så är de snart i rumstemperatur och du kan baka dessa godingar på ett kick!
 
Chokladfyllda snittar 
ca 25 stycken
  • 110 gr rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk ljus sirap
  • 2½ dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 75-100 gr valfri smaksatt choklad
  • florsocker till dekoration
Rör smör, strösocker och vaniljsocker smidigt.
Tillsätt sirapen och rör ytterligare tills allt har blandat sig väl.
Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver i en bunke.
Sikta ner mjölblandningen i smöret och se till att det blir en smidig deg.
Ta upp degen och dela den i två delar. 
Rulla ut dem till två längder och lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper.
Gör en fördjupning längs hela längden.
Skär chokladen i mindre bitar som du lägger i fördjupningen.
Nyp ihop degen över chokladen och ta en gaffel och platta till längderna.
Sätt in längderna mitt i ugnen, 200°, i 10 minuter.
Låt längderna svalna lite innan du skär dem i lagom breda snittar.
Pudra över florsocker.
 
Nu får vi njuta av att helgen är här igen och det finns tid för både måsten och fria aktiviteter. Som barn trodde man verkligen att vara vuxen var himmelriket med en massa tid att styra över själv, medan man själv var mer eller mindre "instängd" i skolan (tyckte man iallafall). Hm.. det är väl inte riktigt så det är att vara vuxen med en massa tid att göra vad man vill med, utan det handlar mer om att få ihop livspusslet mellan jobb och fritid så att det finns tid för återhämtning mellan varven. 
Mitt pussel den här helgen består av de gamla vanliga bitarna men är absolut öppen för att passa in några nya bitar om det skulle vara så. Hoppas att du får en härlig fredagkväll!
 
Ta hand om dig!