Den dolda vardagsmotionen
Phu! Här kommer jag insläntrandes lite så där på kvällskvisten! 
Det blev lite senare än vanligt då jag har städat av i köket ikväll. Bakade till jobbet då jag tog på mig uppdraget att fixa fredagsfika och med bakning så blir det också städning. Av någon konstig anledning... 😉
Vad jag har bakat tänker jag inte avslöja idag utan det kommer nog säkerligen på bloggen imorgon. Det är ju synd att avslöja något i förväg då jag vet att det är flera av mina kollegor läser mina inlägg här. Hemlis, hemlis!
 
 
Att städa är helt underskattad motionsform, eller underskattad kanske är synd att benämna det som, det är ju inte speciellt kul alla gånger men fint när det är klart. Att dammsuga, skura och dammtorka tränar många olika muskler och det blir ett och annat steg taget. Jag har oftast på mig min aktivitetsklocka varje dag och idag kom jag upp i min stegkvot med råge, och då är inte dagen slut än. Det är så lätt att tycka att man inte rör så mycket på sig men ofta så är man igång mer än man tror. 
Så klart att man ska försöka undvika soffan hela eftermiddagarna och kvällarna, det ger verkligen inte någon träning, men att hålla igång med lite vanliga vardagssysslor ger mer än vad man tror.
Att röra på sig och få upp pulsen lite grann betyder inte att du måste gå till gymmet eller ut i löpspåret, det är ju helt fantastiskt att tat en promenad eller som sagt var göra en vardagssyssla eller två som får kroppen lite i varv och genererar i lite värme i kläderna. Den träning som blir av är bra träning och all träning är bra träning.
 
Appropå städning och att den ska bli roligare... Har du något tips? Småplockar gör jag varje dag och håller bra ordning i de rum som vi vistas i, men just den här vanliga ordinära städningen behöver livas upp. Jag undrar hur...
 
Ta hand om dig!