Fläskytterfilégryta med curry och kokosmjölk
Att laga mat är inte min stora passion här i livet. Visst kan det vara roligt ibland, men jag har så dålig fantasi vad det gäller att förnya mig så det blir ofta samma samma varje vecka. 
Idag är dock ett undantag då jag tittade vad som fanns i kylskåpet, vilket inte var jättemycket och ingen lust att gå till affären, och googlade på mina ingredienser. Här är ju Google helt fantastiskt då jag inte behöver tänka det minsta själv utan har någon som gör det åt mig. Är inte det det skönaste alternativet?!
Min googelsökning blev fläskytterfilé med kokosmjölk och hittade då ett recept på ICA, jag är inte sponsrad av dem, som jag tyckte lät intressant. Nu som vanligt höll jag mig inte helt till orginalreceptet, men det är ni ju vana vid vid det här laget...
Det jag följde slaviskt i receptet var dock kryddorna och här fick jag använda mig av både kardemumma och kanel tillsammans med curry och lite annat. Såna kryddor som jag instinktivt INTE tänker på i min matlagning men inte är främmande för att testa då det finns med i ett recept från en nätsida som är beprövad och känd, vilket inte är några garantier, men iallafall.
Så jag kan starkt rekommendera denna gryta och tillsammans med jasminris och en god sallad så har du fått med det mesta som du behöver för att bli så där lagom lyxigt mätt.
 
Fläskytterfilégryta med curry och kokosmjölk
  • 600 gr fläskytterfilé
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • olja till stekning
  • ½ tsk stött kardemumma
  • ½ tsk kanel
  • 2 tsk curry
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 250 gr fryst blomkål
  • ev. maizena+vatten att reda med
Strimla fläskytterfilén.
Skala och hacka gul lök och vitlök.
Fräs löken i oljan i en gjutjärnsgryta.
Tillsätt kryddorna och låt lök och kryddor fräsa en stund innan du tillsätter köttet.
Låt allt få lite färg innan du tillsätter sambal oelek, kokosmjölk och blomkål.
Låt allt puttra på svag värme i ca 30 minuter.
Red eventuellt med maizena utspätt i lite vatten om du tycker att grytan är för tunn.
Servera med ris och en god sallad.
 
Funderar över om jag ska börja ta tag i det här med julklappar redan nu. Jag är annars ganska dålig på att ligga bra till vad det gäller tiden och är ofta ute i sista sekunden och har inte en aning om vad jag ska köpa till de mina, vilket ofta då resulterar i presentkort på ställen som jag vet är säkra kort. Men det är ju så mycket roligare att ge bort paket, eller hur?! 
Jag kanske ska fråga först om de vill att tomten ska komma? De kanske säger blankt nej, fast vem skulle göra det???
 
Ta hand om dig!