Idag firar vi kladdkakans dag med en O´boykladdkaka
Har du firat kladdkakan idag? Om inte så finns det fortfarande tid att hinna med det. 
En kladdkaka bakas oftast på ett kick, det finns en uppsjö av olika smaksättningar och recept och den kan bakas i både micron och i vanlig ugn. Så jag lovar att det går att hitta en kladdkaka för alla smaker!
 
Jag gillar de flesta kladdkakor och testar gärna nya smaksättningar och får vara smaksatt på olika sätt, dock är u en chokladig kladdkaka det godaste.
Jag kan tipsa om en fantastisk tjej, Amélie Almén, som har en blogg som du hittar här, med alla möjliga goda bakverk och fantastiska bilder. Där, hos henne, hittade jag dagens kladdkaka men gjorde en liten ändring men den blev så god och en bra representant just denna dag.
 
 
O´boykladdkaka 
  • 100 gr smör
  • 2 ägg
  • ½ dl råströsocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2½ dl O´boypulver
Smält smöret i en kastrull.
Vispa ägg och råströsocker luftigt.
Blanda samman vetemjöl och O`boypulver och rör ner det i smeten tillsammans med det smälta smöret. 
Fördela smeten i fyra portionsformar alternativt en springform med en diameter på ca 20 cm.
Pudra gärna över lite O`boypulver.
Grädda kladdkakan mitt i ugnen, 175°, i ca 10 minuter.
Servera den gärna med en klick vispad grädde.
 
 
 
 
 
Jag blir så glad och tacksam för alla glada och trevliga kommentarer kring mitt företag Åkerdala Sockerbageri och mina tårtor. Det värmer verkligen mitt hjärta och driver mig att fortsätta med mitt företag i min egna lugna takt. Ur godhet och kärlek växer ännu mer godhet och kärlek, men det kan behövas en liten tårtbit på vägen!
 
Ta hand om dig!