Kladdkaka med kolacremefraiche
Det blir inte alltid som man har tänkt sig, men min filosofi kring detta är att göra så gott det går ändå. För om det aldrig hände något oförutsett eller annorlunda, så lär vi oss inte hantera situationer som vi inte kan styra över. Och dessa händer ju jämt och ständigt.
Som idag till exempel så trodde jag att jag skulle vakna upp full med energi och sprudlande ta tag i allt som jag har lämnat på min "to do-list" under veckan och skulle göra allt med ett stort leende på läpparna. Nu blev det inte riktigt så utan energin vet i fasen var den hamnade någonstans, men inte hos mig iallafall. Men det är ingen mening att deppa ihop över det utan då kör man en plan B, vilket i dagens läge betydde: Gör det du vill/känner/orkar och skit i resten! 
Sagt och gjort, har jag sagt det så har jag och då jobbar jag efter det. Resultatet blev ett städat hus... och en bakad kladdkaka! För jag hade lusten och orken till att belöna mig med det samtidigt som jag får energi av att röra runt i mina bunkar och slabba ner i köket ett tag, andas in dammet från mjöl och kakao och se hur det gräddas så fint i ugnen. Så nu så känns det helt okej, eller om det är sockerkicken efter provsmakningen som slagit till så smått. 
 
Idag blev det en vanlig enkel kladdkaka med en uppvispad creme fraiche smaksatt med kolasås och även att jag ringlade över lite kolasås. Här kan du göra precis som du vill med kolasås om du använder dig av en köpt eller om du kokar en själv. Det är inte speciellt svårt att koka den själv och den blir så jäkla mycket godare också. Recept hittar du här om du vill koka själv.
 
Kladdkaka med kolacremefraiche
Kaka
  • 150 gr smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • ¾ dl kakao av god kvalitet
  • 1 krm salt
Smält smöret i en kastrull.
Rör samman ägg och strösocker i en bunke.
Blanda ner vetemjöl, kakao och salt i smeten och rör tills alla klumpar är borta.
Tillsätt smöret och rör till en smidig smet.
Häll smeten i en smord springform, 20 cm i diameter.
Grädda kakan i mitten av ugnen, 175°, i 25 minuter.
Låt den svalna.
 
Kolacremefraiche
  • 2 dl creme fraiche, 34%
  • 1 dl kolasås
Vispa samman creme fraich och kolasås till en spritsbar konsistens.
 
Dekorering
Spritsa/bred kolacremefraichen över kakan.
Ringla över kolasås i valfri mängd.
 
 
Ikväll så blir vi säkerligen sittandes i soffan och kikar på "Så mycket bättre". Det blir spännande att få lyssna på kvällens tolkningar då det är Stor som har sin dag. En annan sorts musikgenrer som inte alla behärskar ska göras om till något eget, det är alltid så spännande att få ta del av.
Jag måste säga att det har varit en bra musikhelg när det gäller TV-utbudet. Igår var Mumford &Sons med hos Skavlan och dessa killar är några som jag fick upp ögonen för för några år sedan. Gillar verkligen deras musik och det skulle vara roligt att se dem live någon gång. 
Musik är något som är en stor och viktig del av mitt liv. Jag skulle aldrig kunna leva utan den och idag är det ju helt fantastiskt när man kan streama musik var man än är. Att sitta i bilen på väg hem från jobbet och bara dra igång en måbra-låt skapar energi och så tuffar det på ett tag till. Min favorit-uppåt-låt just nu den här! Dra upp volymen och fuldansa! Det är ju lördag!
 
  
 
Ta hand om dig!