Elvis has left the building!
I helgen tillverkade jag nog den roligaste tårtan hittills! En doptårta för ca 40 personer i två våningar med turkos som tema och de resterande önskemålen var klossar med barnets namn, sneakers med adidasränder på, en liten sovande bebis samt en sjungande Elvis. Ja, ni hör vilken vitt skild dekor som önskades och jag ska erkänna att det var en stor utmaning för mig att få ihop det. Jag klurade länge och väl hur det skulle gå att få ihop det till en någorlunda helhet, då det spretar ganska bra mellan klossar och Elvis, så att det inte såg ut som om jag bara hade kastat dit alla saker för att fylla ut det hela.
Men behåller man bara lugnet och jobbar med det man har så löser sig det mesta kan jag lova. Att vara metodisk och tänka utanför boxen, ja det är nödvändigt i det här yrket. Mycket fantasi och en hel del tilltro till sig själv och så "poff", så var det fixat och klart. En helt klart festlig tårta som jag hoppas drog en hel del uppmärksamhet till sig på dopkalaset.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tårtan i sig var i grund och botten en prinsesstårta, du hittar receptet här, men då det även önskades chokladsmak i skapelsen så fick det även ingå ett lager chokladmousse, recepet hittar du här
Den lilla tårtan, som är både gluten- och mjölkfri, fylldes med hallon, vispad soyagrädde samt en chokladglasyr, allt för att den skulle påminna så mycket som möjligt om den stora tårtan.
 
Att modellera är inte alla gånger lätt, men kommer jag in i ett "flow" så flyger bara tiden iväg och den här gången blev det någon timme efter midnatt innan jag var i säng, men med ett bra fflyt så försvinner tröttheten och det var så himla roligt att skapa denna Elvis. Visst blev han fin?!
 
Snacka om att jag var mäkta stolt när kunden kom och hämtade sin beställning och jag skrev det första kvittot från Åkerdala Sockerbageri. Vilken känsla! Då kom den där pirrande känslan fram i magen, men att allt ändå kändes så rätt och fortfarande känns så. 
 
Ta hand om dig!