Höst, oktober och den rosa månaden
I år har jag inte engagerat mig så mycket just här på bloggen om det som den rosa månaden innebär. Vi alla är drabbade på något sätt då de flesta av oss känner någon som utsatts för cancer och allt vad det innebär.
Jag har personligen en egen berättelse kring detta, du kan läsa den här, och även jag är drabbad av att vara en av alla dessa som både står och har stått bredvid och sett på när andra människor har fått kämpa för sina liv. En del vann och en del förlorade... och vissa kämpar fortfarande...
Men jag engarerar mig på det sätt som jag är bra på och handlar mer än gärna av alla de rosa varor som finns till försäljning i butikerna. Alla kan inte göra allt, men vi kan alla göra lite.
 
 
Idag är det höstigt ute, stor skillnad från förra söndagen då min man och jag hade en fantastisk promenad när vi gick Djursdalarundan i sensommarvärmen som var.
Det är väl bara att vänja sig, hur svårt det än är, att det kommer vara så här nu ett bra tag framöver. Jag får se det positiva med att kunna tända levande ljus, dricka te och bara vara om kvällarna. Det finns många måsten som försvinner med vår och sommar, trädgården ligger i träda och det är bara att planera och fundera nu under den här mörka perioden hur nästa trädgårdssäsong ska se ut. Vad är det man brukar säga? Inget ont som inte har något gott med sig!
 
Jag tänker också mycket på hur och vad vi äter till middag efter vilken årstid det är. Sommaren med dess värme kräver mer eller mindre lite lättare mat, gärna ljummen eller kall, och så fort det går över till höst så passar vi på att göra olika långkok av mustiga grytor och kokar soppor som aldrig förr. Vi är duktiga på att använda de råvaror som bjuds och visst är det mysigt att sätta sig vid dukat bord med tända ljus och en het mustig köttgryta med potatis på tallriken eller en rykande tallrik soppa så här på hösten!
 
Ta hand om dig!