Kanelbullens dag=kanelbullekladdkaka
4 oktober och vi firar kanelbullens dag. Här hinner jag inte baka några bullar då jag har lite beställningar i företaget att ta hand om! Så himla härligt att få skriva det, trots att jag tror att ni kanske tycker att jag är lite tjatig.

Är det så att även du inte hinner baka några bullar och inte vill åka iväg till affären för att handla så kan jag rekommendera att röra ihop en kladdkaka med smak av kanelbulle. Jag hittade ett recept hos koket.se där denna goding som är välfylld av kanel. Jag modifierade den lite då jag inte hade alla i gredienser hemma som var i originalreceptet.


 Kanelbullekladdkaka 
  • 200 gr smör
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 4 msk kanel
  • 1/2 dl rörströsocker
  • ca 1/2 dl pärlsocker
Smält smöret i en kastrull. 
Rör samman smör, ägg, strösocker, vetemjöl och 2 msk kanel.
Häll smeten i en springform, ca 20 cm i diameter, men spara ca 1 1/2 dl av smeten.
Tillsätt 2 msk kanel och rörströsockret i den sparade smeten.
Spritsa den resterande smeten i formen i mönster av en spiral. 
Strö över pärlsocker. 
Grädda mitt i ugnen, 175°, i 22-25 minuter.

Så härligt att ha torsdagen gjord och nu ser jag fram emot morgondagen och början på en hemmahelg!

Ta hand om dig!