Marknadsföring
Nu har jag hållt igång mitt företag i tre veckor och det känns fortfarande lika pirrigt och spännande att vara egen till viss del. Det svåra i att vara företagare är att marknadsföra sig själv, vilket medför att du ska framhäva dig och visa på vad du är duktig på och det du är duktig på gör du jävligt bra!
För att rikta uppmärksamheten på vad jag själv är bra på är inte min starka sida, eller finns det någon som känner sig bekväm i det? Jag är duktig på att förminska mig själv och inte våga tro på att andra tycker att det jag gör är bra, men självklart har jag kommit en bra bit på väg då jag vågar mig på en liten karriär i tårtbageribranschen. 
 
 
Det är en mental träning och framförallt kamp att ta de här stegen och lyfta mig själv istället för att sänka. Att ta till mig av det beröm och fina kommentarer som sägs och skrivs i mötet med andra på olika sociala plan.
Nu är det här inte meningen att ni ska se det som en "fiskning" efter fler kommentarer, snarare att jag vill visa på att det går att vända en stor osäkerhet till en mindre osäkerhet som till slut kanske blir ett tillstånd med en känsla som gör att all kritik och hyllning gör att det blir enbart konstruktiva handlingar av. 
 
Jag har börjat med en liten marknadsföringstaktik genom att öppna en egen sida för Åkerdala Sockerbageri på Facebook. Här tränar jag på att lyfta fram de tårtor jag har tillverkat den senaste tiden genom att skriva något personligt och samtidigt förklara och skriva hur jag tänker i mitt företag. Min nisch är att lyssna på beställaren, vad den önskar och har för visioner med tårtan. För hos mig är det i allra högsta grad personliga och det intima som gäller. Det är din/er dag som står i fokus och självklart ska den tårta du beställt vara en stor del av det. 
Bara det här att vara personlig med en kund kräver mycket av mig, som jag aldrig trodde att jag skulle våga. Förr var jag mer inbunden och höll folk mer på avstånd, släppte sällan in någon inpå livet. Men ska jag få reda på vad en kund verkligen vill så måste jag vara öppen och få kunderna att känna sig bekväma, iallafall så pass bekväma tillsammans med mig att de vågar säga vad de tycker och tänker. Ingen press på dig Viktoria! 😜
 
Ta hand om dig!