Vanilj- och mandelskorpor
Hösten har sina stunder av guld den med, men de sitter långt inne... Eller, egentligen är det ju mitt eget ansvar hur det ska kännas och hur det ska bli. Det jag kan påverka det påverkar jag i den mån jag kan. 
En av de saker som jag kan påverka så här i höstmörkret är själva myset. Jag kan välja att sitta i soffan med en rykande het kopp te  med tända ljus och bara njuta.
Till den där koppen te är det gott med något litet att knapra på och en av mina favoriter är vanilj- och mandelskorpor. Lättbakat och med få ingredienser gör man dem snabbt och utan en massa bunkar som genererar i en massa disk. Du kan fort tillgodose ditt behov av det lite söta och knapriga till kvällens mys. Så passa på att baka en omgång ikväll! Men var beredd på att snart få baka en omgång till snart för de är försvinnande goda!
 
 
Vanilj- och mandelskorpor
  • 100 gr smör
  • 2 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 dl sötmandel
Smält smöret i en kastrull.
Häll smöret i en bunke och tillsätt äggen.
Blanda samman strösocker, vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver i en bunke.
Grovhacka mandeln och bland ner dem i mjölblandningen.
Tillsätt mjölblandningen i smeten och rör om tills du fått en smidig deg.
Dela degen i tre delar.
Forma tre längder som du lägger på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda längderna mitt i ugnen, 175°, i 25 minuter.
Ta ut plåten och sänk värmen till 125°.
Skär längderna i centimetertjocka skivor som du lägger med snittytan ner på plåten.
Ställ in plåten i ugnen igen och låt skorporna stå inne i 15 minuter.
Låt dem svalna på plåten.
 
 
 
Tänk att det redan är torsdag och imorgon smygstartar helgen så smått med den efterlängtade fredagen!
 
Ta hand om dig!