Kardemummakladdkaka
Idag blir det bara sött och inget annat. 
Det vill säga, dagens torsdagsbakning blev sött... och god... och fyllde sin plats i magen och gjorde bara gott i hela mig, efter denna vanliga torsdag. Eller vanlig och vanlig? Det finns ju ingen dag som är den andra lik, för alla dagar är unika på sitt sätt. 
 
 
Kardemummakladdkaka 
  • 150 gr smör
  • 3 ägg
  • 3½ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk stött kardemumma
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
Blanda samman ägg och strösocker i en bunke.
Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och den stötta kardemumman i en bunke.
Rör ner mjölblandningen i smeten.
Tillsätt det smälta smöret och rör till en slät smet.
Häll smeten i en smor och bröad springform, 24 cm i diameter.
Grädda kakan mitt i ugnen, 175°, i 20-22 minuter.
Låt den svalna innan den serveras med vispad grädde.
 
 
 
 
Det här var vad jag behövde kände jag. Att få sätta händerna i arbete och låta mitt fokus ligga på det som jag älskar mest av allt att göra, baka. Det skulle bara finnas mer tid till det i veckorna, vilket jag för tillfället inte kan ge. Men desto mer njuter jag av de stunder som blir!
 
I dag efter jobbet så gjorde jag något som jag inte gjort på jättelänge, nämligen gick och shoppade kläder i en fysisk butik. Tidigare under dagen så plingade det till i telefonen och ibland sms:en fanns det ett från en lite större klädkedja i Vimmerby. De skulle ha "Happy hour" mellan klockan 14-18 och firade med 25% på ett helt köp. Jag tyckte iallafall att det stod sist i meddelandet att jag var TVUNGEN att gå dit och handla. Och lydig som jag är, så gör jag ju självfallet det. Men... jag kanske, bara kanske, läste lite fel...
Hur eller hur var det en trevlig tillställning då det tydligen var där som man skulle träffa sina kollegor från jobbet. Vi ses knappast inte på arbetsplatsen, men när det är lite tjohej! på stan, då hittar vi till sammma ställen. Visst är det festligt?!
Så det kom med en byxa, en blus och en topp i kassen hem och jag känner mig helt nöjd och tillfreds med vad min dag har gett mig och framförallt vad jag har gjort den till.
 
Nu är det bara att fortsätta ta hand om lite halvdöda krukväxter här hemma ikväll då jag har lite funderingar på att ta en liten shoppingtur och införskaffa lite nya växter som jag kan lyckas ha ihjäl. För hur jag än gör så är det stor chans, ja ajg kallar det chans och inte risk i det här läget, att de inte håller fram till advent då det är dags att införskaffa julblommorna. Men jag ger det ett försök iallafall och vi får väl se vad det kan bli för något i fönstren här framöver.
 
Ta hand om dig!