Middagen är serverad! Lövbiffsgryta med färsk pasta
Fredagar är ingen dag som jag vill lägga ner en massa tid på att stå vid spisen och fixa med maten. Orken finns inte riktigt då samtidigt som jag gärna vill äta något lite mer "lyxigt" än den vardagsmat som vi serverar här i veckorna.
Det resulterar ofta i att jag googlar runt efter recept på de råvaror som finns hemma och med lite egen fantasi och inspiration från andra så kan känslan bli lite mer extravagant än vanligt.
 
I frysen finns det ofta lite olika kött av både fläsk och nöt här hemma som går att variera på de flesta sätt. Idag plockade jag fram ett paket med lövbiff och med lite omtanke och kärlek och några få ingredienser till så blev det allt fredagsmys här också på tallriken tillsammans med mannen.
 
 
Lövbiffgryta 
  • 600 gr lövbiff
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 msk tomatpure
  • 1 msk kalvfond
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • smör till stekning
Skär lövbiffen i strimlor.
Hacka löken.
Fräs lövbiff och lök i en stekgryta, krydda med salt, peppar och paprikapulver.
Tillsätt vatten, tomatpuré och kalvfond.
Låt det puttra i ½-1 timme under lock.
Tillsätt vispgrädden och låt det koka ihop i 10 minuter.
Servera med färsk pasta, tomatsallad med mozzarella, rödlök och basilika toppad med olivolja och sugarsnaps.
 
 
 
Så nu är det bara att fortsätta att njuta av den här fredagen och vi får se vad den här helgen sedan har att bjuda på. För nu är det ledigt i två dagar!
 
Ta hand om dig!