Morotssoppa
Igår passade jag på att vara lite "lat" vad det gäller matlagningen. Oftast så brukar jag vilja lägga ner lite tid och energi på söndagsmiddagen, men då mannen var iväg på annat och vi skulle äta på var sitt håll så valde jag att göra det enkelt för mig. 
Jag tycker att det är gott med soppa så här års när det börjar bli lite murrigare och kyligare så igår kokades det soppa på morötter som jag odlat själv. De har verkligen vuxit till sig och det finns fler kvar så det kommer nog bli några recept framöver med morot som ingrediens. 


 Morotssoppa 
 4 portioner
  • 8 morötter
  • 1 gul lök 
  • smör till stekning 
  • 2 grönsaksbuljongstärninga
  • 8 dl vatten
  • 3 lagerblad
  • salt
  • peppar 
Skala och skiva morötterna och löken.
Bryn morötter och lök lite lätt i smör.
Tillsätt buljongtärningar, vatten och lagerblad.
Låt det koka i 20-25 minuter. 
Mixa allt till en slät soppa. 
Tillsätt salt och peppar efter smak. 
Servera gärna soppan med en klick creme fraiche toppad med lite timjan. 





Jag önskar att jag var så mycket duktigare på att baka matbröd men det finns ju så många andra som är så bra på det så jag får gynna dem istället. Men en dag så, då kanske jag också kan... så jag får äta hembakat bröd till min soppa. 

Ta hand om dig!