Påsken är en ganska lång helg och det är bara att passa på att njuta av den lediga tiden som är.I frefags passade jag på att göra en dessert som håller sig länge i kylen och är fantastisk god. Det är en kollega till mig som har invigt mig i denna gudomliga frestelsen, för en frestelse är det. Receptet kommer från Jennys matblogg där man kan hittadet mesta och godaste.
Chokladpaj med karamelliserad mjölk
Botten
- 1/2 paket digestivekex
- 75 gr smör
Krossa kexen fint.
Smält smöret och blanda med kexkrosset.
Tryck ut blandningen i en springform, 24 cm i diameter, med bakplåtspapper i botten.
Ställ in formen i kylen ca 20-30 minuter.
Fyllning
- 1 burk karamelliserad mjölk
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 400 gr choklad av valfri sort
- 2 nypor flingsalt
Bred den karamelliserade mjölken över kexbotten och låt den stå i kylskåpet medan du gör iordningchokladfyllningen.
Värm grädden i en kastrull och smält chokladen i den varma grädden.
Bred chokladen över den karamelliserade mjölken.
Strö över flingsaltet och låt sedan kakan stå i kylskåp tills chokladen stelnat.
Servera gärna med vispad grädde och bär.
Vilken tur att halva kakan finns kvar så vi kan njuta ytterligare av den!
Ha en fortsatt trevlig påsk!
❤