Fortsättning på påsk
Påsken är en ganska lång helg och det är bara att passa på att njuta av den lediga tiden som är.
I frefags passade jag på att göra en dessert som håller sig länge i kylen och är fantastisk god. Det är en kollega till mig som har invigt mig i denna gudomliga frestelsen, för en frestelse är det. Receptet kommer från Jennys matblogg där man kan hittadet mesta och godaste.

 Chokladpaj med karamelliserad mjölk 
 Botten
  • 1/2 paket digestivekex 
  • 75 gr smör
Krossa kexen fint.
Smält smöret och blanda med kexkrosset.
Tryck ut blandningen i en springform, 24 cm i diameter, med bakplåtspapper i botten. 
Ställ in formen i kylen ca 20-30 minuter. 
Fyllning
  • 1 burk karamelliserad mjölk 
  • 1 1/2 dl vispgrädde 
  • 400 gr choklad av valfri sort
  • 2 nypor flingsalt
Bred den karamelliserade mjölken över kexbotten och låt den stå i kylskåpet medan du gör iordningchokladfyllningen.
Värm grädden i en kastrull och smält chokladen i den varma grädden. 
Bred chokladen över den karamelliserade mjölken.
Strö över flingsaltet och låt sedan kakan stå i kylskåp tills chokladen stelnat.
Servera gärna med vispad grädde och bär.
Vilken tur att halva kakan finns kvar så vi kan njuta ytterligare av den!


Ha en fortsatt trevlig påsk!