Doktor Westerlund
Hör och häpna mina vänner! Här kommer ytterligare ett inlägg med växttema! Ja, kanske att jag är lite tjatig men jag har fått lite växter på hjärnan just nu. Byter ut lite växter här hemma, de stackarna som inte mår bra i min så kallade vård, och fyller upp de tomrum som blivit med nya växter som tar lite plats. Sedan får vi väl se hur länge de håller sig vid liv...
 
I fredags var jag inne på handelsträdgården och köpte lite fint och hittade då, för mig iallafall, en ny växt som jag aldrig hade hört talas om, nämligen en Dr Westerlund. En fantastiskt fräsch doft slog mot mig redan när jag gick och botaniserade bland växterna, men jag kopplade det först inte till den här lite mer eller mindra anspråkslösa lilla krabat. Men varför inte prova tänkte jag och lät en av dem flytta hem till oss där han nu står på köksbänken och doftar lika gott här som i butiken. Jag har läst att det ska vara en bra sovrumsblomma, men den får nog inte flytta in i sovrummet fören vi har det nya färdigt, om jag lyckas hålla honom vid liv vill säga.
Den här växten, som jag har förstått är av pelargonsläktet, ska gå att använda till mycket som att baka kakor, kanske blir ett test framöver, göra likör, använda i matlagningen och jag vet inte vad. En spännande växt som jag kanske får mycket användning av. Spännande!!!
Nu tänker jag gotta ner mig i soffan för äntligen är det "Husdrömmar" igen! Efter två veckors uppehåll drar ett av mina favoritprogram igång igen och jag tar chansen att sitta där, jag som så sällan följer serier och andra "följetånger" på TV. Men den här vill jag INTE missa!
Ta hand om dig!