Pastellonsdag och vara som Pippi Långstrump
Att driva företaget Åkerdala Sockerbageri som jag så stolt gör utan någon som helst utbildning inom det, för jag antar att den obligatoriska Hemkunskapsundervisningen i grundskolan inte räknas, utan vara helt självlärd i det jag gör kräver mod. Jag skulle bara kunna krypa ihop i fosterställning på golvet när det kommer in en lite annorlunda beställning som går utanför min så kallade bekvämlighetszon vad det gäller bakverk, men istället har jag börjat tänka som Pippi Långstrump. 

 ”Det har jag aldrig provat tidigare så det klarar jag helt säkert.”

För ibland måste man skaka av sig alla obehagliga föreställningar som man gör sig när man tänker på vad som skulle kunna hända, men som troligtvis inte sker och om det är så att de sker, ja då är det bara att göra om. Att pytsa in den där portionen mod och lite galenskap, våga tro på sig själv och inte lyssna på vad andra säger, jo det finns de som kraxar bakom ryggen och inte kan glädjas med andra, och inse att det jag gör är jag bra på och andra tycker om det jag gör. Låter kaxigt, kanske är kaxigt men är så betydelsefullt för mig.
 
Idag har jag hållt igång i mitt kök hela förmiddagen med vissa förberedelser inför just en "Pippi-tänkar-tårta". Jag har aldrig gjort tårtan förut, men kommer säkerligen lyckas ändå. Det är en utmaning, men vem gillar inte utmaningar? Att få tänja på de gränser man har och se hur man kan utvecklas ifrån den punkten som man stod på från början. I köket har vårsolen tittat in hela dagen och precis som för någon dag sedan så spirar vårkänslorna i kroppen. Vilken tur att jag fick möjlighet att jobba med lite vårliga pasteller idag så som rosa och grönt. I kombination med vitt så blir det en så där härligt krispig blandning av färger som passar oavsett ålder och kön. Nu är det bara resten av tårtan som ska till lite senare i veckan och resultatet visar jag upp här i helgen.
Ta hand om dig!