Baka sockerkaka på C(itron)-vitamin
Torsdag och den sedvanliga bakningen har faktiskt infunnit sig. Och det blev dubbel bakning då jag såg på listan på jobbet att ingen hade skrivit upp sig för fredagsfika och jag kände att det var något som vi inte kunde vara utan. Det är ju veckans höjdpunkt!
Då det var "tvunget" att bli något enkelt hem till oss själva, vilket inte betyder att det inte är gott, så vispade jag ihop en sockerkaka. Jag tycker att det är en kaka som är bland det godaste och tacksammaste att baka då det passar alla smaker. Den går att smaksätta med det mesta, allt från bär och choklad till likör och kryddor. Jag tänkte lite taktiskt, kanske lite ironiskt eller att jag försöker intala mig själv något här, så valde jag att smaksätta min sockerkaka med citron för att utnyttja alla dessa C-vitaminer som finns däri. En frisk fräsch nybakad ljummen bit fick serveras till eftermiddagskaffet. Vilken vardagslyx!
 
Sockerkaka 
  • 3 ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 50 gr smält smör
  • 1 dl mjölk
  • rivet skal och saft från 1 citron
  • smör och ströbröd till formen
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Blanda samman vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Vänd försiktigt ner mjölblandningen i smeten.
Tillsätt det smälta smöret och mjölken tillsammans med skalet och saften från citronen.
Smörj och bröa en form.
Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen, 175°, i ca 30 minuter.
 
Nu ser jag fram emot fredag och den stundande helgen. Vi har lite planer inför den, så vi får se vad det blir av det som vi tänkt. Men det som inte blir av i helgen det kanske blir av en annan gång... eller inte alls...
Ta hand om dig!
#1 - Malin Rosö

Men så gott! :D

Svar: Ja verkligen! 😊
Viktoria Grönqvist Alvin