En liten knuff i självförtroendet, struntar i jante-lagen och sminktårta
Ni kanske tycker att jag är tjatig, och då får ni tycka det, men det här med att vara ledig och ha semester är ta mig den det bästa som händer under året. Lediga (beroende på hur man ser det) dagar där jag bestämmer själv hur dagen ska bli och jag bestämmer vad jag ska göra. Att vara min egen chef, ja det är något som jag mår bra av att vara!
Idag har dagen bestått av både lata stunder i solstolen, lite trädgårdsarbete och arbete i företaget. Allt utlagt på stunder som passar mig bäst och då blir resultatet därefter, helt jäkla perfekt! Ja, jag trotsar jante-lagen idag och berömmer mig själv med den största klappen på axeln för ett väl genomfört arbete den här veckan, oavsett vad det är jag gjort. Jag har känt mig lite som Jonas Gardells showtitel, "Queen of fucking everything!"
Jag blir lika glad varje gång det kommer tillbaka kunder och beställer nya tårtor av mig. Det ger mig och mitt självförtroende en knuff framåt och jag vågar lita på att det jag gör är bra, ja jag blir lite mer som ovanstående citat.
Den här gången beställdes det en sminktårta som fylldes med smakerna nutella och jordgubb. Den täcktes sedan med marängsmörkräm och sockerpasta och alla detaljer är även de tillverkade i sockerpasta. Pilligt, men så roligt!
Veckan som kommer nu är fylld av förberedelser inför den bröllopstårta som är beställd tills på lördag. Det är åtskilliga timmar av arbete som ligger bakom, men det är så värt det när det väl är färdigt. Jag kanske får säga att det är lite tur då det ska bli lite sämre väder här nu så att jag inte behöver ha dåligt samvete för att jag sitter inomhus och arbetar istället...
Nu ska jag fortsätta att njuta av denna härliga ljumma sommarkväll! Vad ska du göra?
Ta hand om dig!