Ge inte upp i första taget!
Jag har en egenskap som kan vara till både för- och nackdel, min envishet. Den kan sätta både käppar i hjulet för mig men samtidigt kan det vara den som tar mig framåt i min strävan dit jag vill. Det svåraste är bara att veta vilket den gör...
 
Ibland är det bara att inse att det finns andra i min omgivning som ser när det är nog, att det är dags att ge upp, men det kan jag ha svårt att ta in och kan fortsätta vara envis och kämpa på in i det sista. För varför ge upp?! Nej, ge upp är inte min grej! Men med skygglapparna på, som det så lätt blir i envisetunneln, är det svårt att se de alternativa vägarna som finns att ta. De kanske inte är de enklaste, rakaste och vänligaste, men alternativen finns alltid till det mål som du har satt! Och när väl ögonen ser dem, då jävlar är det bara att köra på!
Lite så kan jag tänka kring det här med att vara bloggare, företagare och människa överlag. Det finns bara en väg att gå, det är min väg. Om det sedan tar lång tid att uppnå det jag vill uppnå får jag försöka att se vägen dit som den del av livet som lär mig för resten av tiden. Det är där som jag hittar all den livserfarenhet som jag behöver vara fylld av när jag väl kommer fram. Så jag ger inte upp i första taget!
Under resans gång är det självklart att mitt mål ändrar riktning ibland, beroende på vilka vägval jag gör och vilka hinder som måste besegras eller undvikas. Men i grund och botten är mitt sikte inställt på något längre fram på stigen, dit jag är på väg, inte enbart för att jag måste framåt i livet utan även för att jag kan och vill!
Har du ett mål, sträva dit! Är vägen lång, sätt upp delmål! Oavsett om det handlar om att börja motionera, börja studera, byta jobb, gå ner i vikt, ta dig ur en trasig relation, ta dig in i ett alldeles fantastiskt förhållande, vilka dina mål än är, ge inte upp! Du kommer att komma fram dit!
Ta hand om dig!