- smält smör
- strösocker, ev smaksatt med stött kardemumma
Smula ner jästen i en bunke.
Häll i mjölken och låt jästen lösas upp helt.
Tillsätt smöret i små bitar.
Blanda i strösocker, salt och den stötta kardemumman.
Tillsätt mjölet tills degen får en bra konsistens. Den brukar vara lagom när den precis släpper från bunkens kant. Det bästa är att bearbeta degen i maskin ca 5 minuter eller för hand i 10 minuter.
Låt degen jäsa i 30-40 minuter, gärna under plastfolie.
Ta upp degen på mjölat bakbord och rulla till lagom storlek.
Lägg bullarna i formar och låt dem jäsa under bakduk i 30 minuter.
Tryck en fördjupning i varje bulle och spritsa/klicka i vaniljkrämen.
Pensla bullarna med ägg och grädda dem mitt i ugnen, 250°, i 7-10 minuter.
Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
Innan servering så pensla bullarna med smält smör och doppa dem sedan i strösocker.
Den här veckan som har gått har varit en produktiv vecka hos Åkerdala Sockerbageri. Det har gått ut fem tårtor av olika slag och jag känner i både kropp och knopp att det har påverkat mig. Gå gärna in på mitt Instagram- eller Facebookkonto för att se bilder på dem. Det kommer några bilder idag och några under veckan som kommer.
En liten söt knubbig enhörning i sällskap av flamingos, fylld med chokladfluff och jordgubbsmousse. Den är sedan täckt med marängsmörkräm och sockerpasta vilket även alla detaljer är gjorda i.
Det ger energi att stå med alla dessa tårtor och det är så roligt att så många uppskattar det jag gör. Ni är alla guld värda!
Ta hand om dig!
♥