Tårta till en liten prins
Ibland så kommer det beställningar av det lite annorlunda slaget, utseenden som är vackra och eleganta och som kräver en balans mellan de olika former och tekniker som inte alltid är de enklaste att få till. För man kan bli lurad av en form på en tårta som inte alls ser avancerad ut men när man väl börjar bygga och forma så är det mer än bara tur som krävs. Det kan vara vikten av att få det i balans så att det inte kapsejsar eller färgställningar som ska bli precisa så att det blir fint och inte ofint, ja det är många parrametrar som hänger ihop. 
I fredags hade jag en kund som beställt en tårta till sin sons 4-årskalas och den skulle vara i form av två kuddar som var staplade på varandra. Fler önskemål var två lejon, vilket jag börjar bli expert på att modellera nu, en prinskrona och siffran fyra. Självklart så skapades detaljerna och tårtan i färgerna guld, vitt och royal blue (vilken annan blå nyans skulle kunna vara lämplig?). Tårtan fylldes med smakerna vanilj och blåbär, allt för att matcha utsidan. 
I tårtbakandet så vill jag lägga ner tid på att göra de där små detaljerna som i slutänden lyfter skapelsen till en lite högre nivå. Det är inte alla gånger jag lyckas utifrån de ambitioner jag har, men att ha ambitionen kommer man långt på och att jobba i sockerpasta är så tacksamt då det är lätt att göra om och göra rätt, hitta olika tekniker som passar för just det som jag skapar för stunden och till kunden.
Ta hand om dig!