Dagens fynd
 
Har precis kommit hem från vår närmsta lilla stad från en liten shoppingrunda. Jag var tvungen att inhandla det sista till min tårtbeställning och då passade jag på att gå till en loppis som finns just nu och november ut, under vissa dagar. 
Nu är de stora sakerna som mycket av möbler och annat redan bortplockat därifrån, så nu är det mer överskådligt och det är ju småplocket som jag vill åt.
Det är nu tredje gången som jag gick dit och tredje gången som jag kom därifrån med fynd. Men den här gången hade jag med mig flest saker. Jag kom dit ungefär en halvtimme efter de hade öppnat och det var inte så många som var där. Det var så skönt då man kunde gå runt och strosa och lyfta och titta på sakerna i lugn och ro. Jag vill gärna gå och titta i samma rum två gånger när jag är och handlar på loppis, för det är så lätt att missa något guldkorn. Den här gången blev det åtta fat, både i porslin och nysilver, samt ett silverfat på fot. Så jag har idag inhandlat silverputs för att fixa till glansen på faten.
Jag är ständigt på jakt efter fina fat och skålar som jag kan använda när jag fotograferar mina bakverk.
Något nytt bakat blir det inte idag. Jag ska lägga ihop tårtbottnarna idag med det som ska vara fyllningen och så ska min man och jag bort i eftermiddag, så att bakningen får stå tillbaka. Men imorgon lovar jag att det kommer komma bilder på bloggen på tårtor!
 
Njut av den alldeles fantastiska höstdagen!
 
Väntan inför nästa steg.
Idag har jag varit hemma själv hela dagen. Det har varit ganska skönt och jag har kunnat göra det jag hade tänkt mig utan att bli avbruten av någon eller något annat som jag inte hade räknat med. 
Det blev tårtbottenbakning idag. Fyra bottnar skulle bakas till min beställning som ska vara klar tills på lördag och fyra bottnar blev bakade. Det är bara en fördel om bottnarna får ligga till sig, gärna ett dygn, innan man börjar att montera den. Det är lätt annars att den smular mycket när man ska dela den om den är för nybakad. Jag slår bara in dem i plastfolie så får de ligga i rumstemperatur tills imorgon. Receptet på tårtbotten och allt annat som hör till hittar du här.  
 
Imorgon ska jag börja montera dem genom att bara lägga imellan det som ska vara fyllningar i bottnarna för att sedan dekorera tårtorna på lördag. Att fylla tårtan en dag innan den ska serveras gör att den bara blir saftigare. För en torr tårta är ju inget vidare, eller hur?
 
Nu har jag laddat upp inför advent. Jag köpte glögg på affären igår när jag var och handlade och jag är väldigt nyfiken på de olika smakerna. Jag hoppas att de inte är för söta bara, för det är jag inte så förtjust i. Här hemma dricker vi gärna glögg till jul, men vi dricker oftast de som är smaksatta med lite andra smaker än den gamla vanliga. Min favorit är den som är smaksatt med rom men den får man bara dricka på helgen, den är lite stark för att passa mitt i veckan.
 
Jag har också laddat upp med saffran så att jag kan baka lussebullar till advent. Det här fabrikatet har jag inte använt förut, men jag har bara hört gott om dem. Något som jag också brukar baka är saffransskorpor. Dessa passar utmärkt till glöggen. En annan favorit är saffranscupcakes vilka är både fantastiskt goda men även väldigt fina då man gärna dekorerar dem med glittrigt strössel i guld eller silver. Jag lovar att jag lägger ut recepten här på bloggen när jag bakar dem.
 
Låt oss gå och hälsa på allihop, sa Puh. Vi ska gå för att det är Torsdag, och vi kan önska dem alla en Glad torsdag. -Nalle Puh
 
 
Välkommen
Igår blev det inget inlägg här på bloggen. Jag hade en jättetrevlig kväll efter jobbet med mina kollegor. Det gav en energiboost som kommer att hålla i ett tag. Härligt!
Under kvällen när jag var på fest gjorde min man iordning vår grind, som han har varit jätteduktig och snickrat ihop själv. Nu känns det verkligen välkomnande när man kommer hem och det  enda som fattas är att postlådan ska sättas dit på grinden och grindstolparna ska målas vita. Men målarjobbet får vänta till i vår. Vår trapp behöver också få sig en ansiktslyftning, den gråa betongen är inte det vackraste jag vet, men jag har inte någon bra plan för hur vi ska fixa iordningen den än. Vi får ta oss en funderar över vintern på det.
Nu känns det som om vår entré är som vi vill vara, välkomnande!
 
Idag är första dagen på mitt höstlov, och en del av den har jag spenderat tid på mig själv. Jag startade upp dagen med att gå till frissan för en hårklippning. Det är verkligen lyx att få gå dit och sätta sig i stolen och bli ompysslad och så är det lite av terapi att få gå dit och prata av sig. En fördel är också att vi känner varandra privat och vet lite om varandra och våra situationer vilket gör att samtalet flyter på bra och det känns inte på något sätt obekvämt.
Ett samtalsämne som vi hamnade i var hur vi "medelålders" nog kanske har blivit lite gnälliga och bittra, mer och mer på senare tid. Det är så lätt att hamna i det spåret att vara det, man påverkas av andra och påverkar andra och det är väldigt svårt att ta sig ur det. Om det är så att man ger sig den på att kliva ur det och vara positiv i tanken och delger andra sin lycka och positivitism, kan det ibland i vissa sällskap nästan vara så att man blir idiotförklarad för att man är positiv och glad. Är inte det väldigt konstigt?! Är det fult att vara lycklig och glad? Trampar man någon på tårna då? Jag tycker att det är härligt att få höra hur andra har lyckats och är glada över sina liv och vad de åstadkommer och skulle gärna vilja höra fler som berättar om det.
Jag vet att jag ibland hamnar i det gnälliga spåret, tyvärr oftar än vad jag skulle vilja, men jag försöker tänka positivt och glada tankar. Nu har jag bestämt mig för att jag är lycklig och glad när jag vill och jag tänker visa det också!
 
På vägen hem hämtade jag ett paket med lite formar och en snurrskiva som jag hade beställt. Formarna var i så härliga färger så att jag kunde inte motstå dem när jag såg dem. Man blir glad av dem helt enkelt.
 
Jag hittade även några formar som är lite mer neutrala i färgen. Jag vet precis vad jag ska baka i dem, men det tänker jag inte tala om nu, det får bli en liten hemlighet ett tag till.
 
Det har inte blivit något bakat här varken idag eller igår, så något smarrigt kan jag inte visa idag. 
Imorgon ska jag börja med min beställning av tårtor som ska vara färdigt till på lördag. det ska bli roligt att stöka runt här i köket igen imorgon! Ni får säkerligen följa med på den resan.
 
Det är bra mycket trevligare att vara två. -Nalle Puh