Packa packsäcken
Nu sitter vi ner och tar det lite lugnt efter att ha packat våra resväskor.
 
Nu är det klart för avfärd imorgon!
 
 
För som jag skrev i förra veckan så ska vi ut på en liten resa jag, min man, min svåger och hans fru till Spanien. Imorgon ska vi bege oss ner till Solkusten och Estepona med omnejd. Det blir en tripp till Gibraltar också skulle jag tro och lite sightseeing i den trakten runtomkring där vi bor.
Vi kommer att vara borta i en vecka och det hinner man med mycket på. Vi har även hyrt en bil så att vi lättare ska kunna ta oss runt till de olika besöksmålen som vi har inplanerade, men har ni några tips på ställen att besöka så får ni mer än gärna delge mig dem här. det är alltid roligt att få tips på sådana resemål som man kanske inte alltid kommer underfull med själv.
Det ska bli skönt att komma iväg och slippa alla måsten som man mer eller mindre skapar sig när man går hemma. Nu ska vi bara njuta och det är vi verkligen förtjänta av allihopa!
Vi kommer att bo i en lägenhet där nere och mina dagliga uppdateringar här kan möjligtvis utebli, men man vet aldrig vad som händer. 
Kameran kommer iallafall finnas med och blir det inte uppdateringar under tiden så lovar jag att det kommer bli det efter hemkomsten.
Ni här hemma i Sverige ska ju få njuta av riktig sommarvärme ni också då den skulle göra sitt intåg nu i veckan så jag hoppas att ni kommer att trivas med den. 
 
Var rädd om dig!
Djur eller odjur?
Vilken härlig dag det har varit! Nu har värmen verkligen kommit och även att det inte har varit strålande solsken, inte hos oss i norra delen av Småland iallafall, så har det varit helt underbart att vara ute.
 
Hittade denna lilla krabat idag i trädgården. Någon som vet vad det är?
 
Jag passade på att städa av altanen, pollengult överallt, och stökat runt lite i trädgården. Då jag tog ett varv i trädgårdslandet och plockade bort lite ogräs och det som var visset så hittade jag dessa tråkiga djur eller som jag ser det odjur i form av mördarsniglar. Jag vet att det är många i detta land som har problem med dem och det är ett dilemma som inte är så roligt att tampas med.
Min sallad har jag i år satt i en låda för att förhindra så gott det går från att den ska bli attackerad av denna mördarsnigel, men det hjälpte tyvärr inte. När jag lyfte på bladen så hittade jag flera stycken därunder. Så idag gick jag till affären och köpte mig, eller rättare sagt så skulle den bjudas bort, en öl till snigelfällan. Förra året köpte jag ett litet hus där botten är en skål för ölen som jag hade i ett annat land då, men nu ansåg jag att huset fick vara i salladslådan, allt för att rädda det som räddas kan.
 
Min snigellfälla för att fyllas med öl.
 
Kvällarna går jag och plockar sniglar men det är ju inte alltid så lätt att se dem. Sen använder jag även det "snigelgift" som finns att köpa i form av små blå pellets. Det hjälper ganska mycket och gör så att vi får kan ta vara på det mesta av det vi odlar, men när det som nu har regnat en hel del så försvinner pelletsen ganska fort och jag med mitt minne har svårt att komma ihåg att titta i landet om det finns något kvar eller inte. Men nu kör jag en omgång igen så får vi se vad resultatet blir.
 
Fantastisk himmel vid halv tolv-tiden igårkväll. Hoppas på lika vacker ikväll!
 
Njut alla av den fina söndagskvällen och var rädda om er!
 
Drömmar och tankar om livet
Min man och jag har tillbringat dagen i den sora staden i norr, Linköping. Vi har både gjort synundersökning, tittat ut nya bågar, fikat och shoppat och har nu äntligen landat hemma i den lugna lunk som vi har här hos oss.
 
Vi, min man och jag, tog med oss kaffekoppen och satte oss på trappan i kvällssolen en stund när vi hade kommit hem. Det är så skönt med min man då vi kan sitta tysta brevid varandra och det känns helt naturligt att göra det. Jag tror att det har att göra med att vi är väldigt trygga i vårt äktenskap och det liv som vi har.
 
 
När vi satt där tysta och bara njöt av varandras sällskap och kvällssolen så startade vi ett samtal om livet i stort. Vad vi vill göra i framtiden om vilka drömmar och mål vi har. Nu har vi ganska lika tankar och drömmar om vad vi vill, men det är ändå skönt att få sätta ord på dem och få tala om för varandra vad man tycker och känner. Det är viktigt i ett förhållande och äktenskap att ha den tryggheten, att våga göra det och att man känner tillit till varandra. 
 
Ta hand om varandra!