Hela Sverige bakar
Inser snabbt att blogga från mobilen inte är det lättaste när skärmen är liten och ögonen är trötta. 
Tyvärr får det bli en inlägg från mobilen då vårt internet inte fungerar och de lovar att det ska vara åtgärdat senast den 2:e december. Hoppas verkligen att det INTE dröjer så länge.
 
Ikväll kryper jag upp i soffhörnet vid åtta och tittar på finalen i "Hela Sverige bakar" och är väldigt nyfiken på vem som kommer att ta hem segern i tävlingen. Har en favorit bland de tre men alla är duktiga bakare men har inte imponerat lika mycket som Erik har gjort. Hans recept har innehållit smaker som har tilltalat mig och det är något som jag uppskattar lika mycket som ett fint dekorerat bakverk. 
Så som ni förstår så håller jag tummarna för den manliga deltagaren ikväll! 
 
 
 
För att höja mysfaktorn här hemma ska jag smyga runt och tända lite ljus nu och se till att hamna i den härliga slappa stämningen så här en vanlig tisdagkväll så här i slutet på november. 
 
Ta hand om dig! 
❤ 
Livets destination
Idag är första dagen på resten av mitt liv! Ja visst är det så och det gäller att hålla den tanken ganska öppen och framförallt levande och känna in vilken eller vilka känslor som livet ger.
Att se livet som en resa med olika destinationer och hållplatser där jag bestämmer när jag vill stanna till för antingen en kortare tid eller bli stadigvarande en stund är lite skrämmande men samtidigt en utmaning. Passar inte platsen är det bara att fortsätta, antingen framåt till eller lägga i backen och återgå till destinationen innan.
 
 
 
Vi är väldigt olika vi människor hur vi tacklar vårt resande i livet, vissa reser med både säkerhetsbälte med både tre-och fyrapunktsbälte och dubbla flytvästar medan andra reser utan en endaste livlina. 
Jag är nog en person som är mer åt det säkerhetstänkande hållet men har en önskan att våga vara mer åt den som inte är i behov av livlinor. Jag vet vad jag har men inte vad jag kan råka ut för att få om jag vågar språnget och kastar mig ut, vilket är det som gör att jag tvekar och stannar kvar på samma ställe där jag kan känna mig trygg i alla lägen. Känner du igen dig eller är du den som är modig och vågar?
 
Just nu så är jag nöjd med den destination där jag är just nu vad det gäller livet, kärleken, familjen och arbetssituationen och har inget större behov av att resa vidare just nu. Här kan jag vara ett tag...
 
Ta hand om dig!
 
Julen för dörren...
Idag var det dags att tända det första ljuset i adventsljusstaken och visst är det mysigt med levande ljus, adventsljusstakar och stjärnor som lyser i fönstren. På något sätt gör det mörkret mer uthärdigt för mig som ogillar den här årstiden, det gäller att hitta charmen i den också.
 
Blåsigt värre har det varit här idag så jag har mest passat på att vara inne och styra med både bakning av lussebullar och pepparkakor. 
Jag körde dock ut näsan en liten stund och pyntade lite juligt ute, men det gick väldigt fort kan jag lova då köldeffekten inte var nådig och att pyssla med tjocka vantar är inte det lättaste. 
 
 
 
Då jag eftersökte konståkningsskridskor på några loppissidor för ett tag sedan, men fick tyvärr inga napp, så begav jag mig iväg till en second hand-butik i staden nu i veckan. Där hittade jag ett par för endast 55 kronor och jag lyckades fynda några julgranskulor i någon sorts keramik för 15 kronor.
 
 
 
 
Allt fick sig en liten uppfräschning med hjälp av sprayfärg i kulörerna vitt och silvermetallic och både skridskor och kulor fick nya band. Julgranskulorna placerade jag i den gamla kärran som vi har vid trappen och vi får väl se om de tål väder och vind annars kanske sprayflaskan åker fram igen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skridskorna hängde jag upp på dörren och placerade några grangrenar i skaften och dekorerade med stjärnor och hjärtan som jag redan hade hemma.
För mig behöver pynt inte vara något nytt och perfekt utan det får gärna synas att det är lite slitet och hemmapysslat då det bara ger det hela lite mer karaktär. Det finns många som pyntar med skridskor till jul, men det finns ingen som har lika som jag och det gillar jag, att få vara lite unik.
 
Nu fram till jul kommer det kanske komma fram lite tomtar och annat pynt undan för undan. Jag har ingen brådska med att bli "färdig" med pyntandet utan plockar fram det som jag känner för att ha framme just nu. De senaste åren har det varit lite mindre pynt och det har jag trivts med och som det känns just nu kommer det att bli en sådan jul i år med. Jag satsar hellre på några få fina gamla trotjänare och kanske blandar upp det med något nyköpt från någon rolig inredningsbutik eller antikaffär. Hur brukar du göra?
 
Ta hand om dig!