Kvällen i bilder
Väder och vind får vara ett avslutat samtalsämnen för idag känner jag. Det blir liksom varken bättre eller sämre om man pratar och diskuterar det, det är opåverkbart helt enkelt. 
Vissa lägen är bara att acceptera och därmed antingen ignorera eller älta, jag väljer ignorera vädret och fokuserar på mina förberedelser inför Smålands "nationaldag" som är imorgon. För det vet du väl att det är?! "Fössta tossdagen i mass" ska firas och det med "massipantåta". Ett typiskt småländskt traditionellt bakverk på denna dag, både för att fira den "fössta tossdagen" men jag firar mest för att det är "mass" och den första vårmånaden gör sitt intåg!!! Tjoho!!! Så härligt!!!
 
Jag vet inte hur många människor i detta avlånga land som firar just den här dagen, men som inflyttad smålänning som kom jag i kontakt med det för bara några år sedan. Ett lite roligt upptåg så här på den del av året som är varken eller och man kan ju inte annat än att bli glad av en tårta som serveras en vanlig torsdag i mars månad. Jag har iallafall klickat i på Facebook att jag är intresserad av detta evenemang, jag som sällan eller aldrig göra dessa tillkännagivanden på sociala nätverk, och kommer att njuta fullt ut av att smaska i mig en, eller två, härliga tårtbit/ar imorgon efter jobbet. För det är vi smålänningar värda, inflyttade eller infödda.
 
 
 
 
Så med snöflingorna som singlar och far utanför fönstren och som i någon form av gängbildning har samlats på den nedre delen av fönstrena här på Åkerdala, tårtbotten i ugnen och brasan sprakande i vedspisen så är livet rätt gott att leva. 
 
Ta hand om dig!
Barfota i gräset...
Tänk vad mycket nya väderrelaterade ord jag har lärt mig under den här vintern, eller rättare sagt under den senaste månaden. Det är allt från kyleffekt, ja det kunde jag faktiskt innan, till både isdygn och snökanoner. Tyvärr, tycker då jag som är sommar- och värmemänniska, att det här gott kunde hålla sig långt borta från oss nu och istället låta våren, ljuset och värmen få börja tassa in istället.
 
Klockan 20.00 såg min värld ut så här på Åkerdala...
Stundtals när jag tittar ut genom fönstret så är världen helt vit både på marken och i luften och det är svårt att tro att det någonsin kommer att bli sig likt igen. Just nu längtar jag efter ljumma sommarvindar, få gå barfota i daggvått gräs, kisa mot solen, känna doften av blommande syrener, få brunbrända armar och solblekt hår. Men den bästa tiden finns framför oss och gud vad jag längtar!
 
Längtan...
 
Ta hand om dig!
Alla har vi våra fel och brister
Idag har mina tankar snurrat runt det här med att vara ofelbar eller avsaknaden att vara ofelbar. Jag tycker att det är helt okej att göra fel och inte alltid vara på topp, bara man är stor nog att erkänna det.
 
 
Jag vet själv att jag säger fel saker, gör fel saker, tycker fel saker, inser fel saker, agerar fel och att jag har den avsaknaden att jag inte alltid vet och är medveten om att jag har gjort fel på några av föregående punkter. Men det är okej, det är ett av mina fel och brister, men det står jag för och jag har insikt i att det är så jag är. Värre hade det varit om jag absolut inte hade förstått det, medan jag idag gör det om än lite sent ibland. Och det ber jag så hemskt mycket om ursäkt för i så fall (om jag fortfarande inte har upptäckt det i något fall...). 
 
 
För mig är det viktigt att få tillåtelse till att ha fel och brister, det gör oss bara mänskliga, men samtidigt så gäller det att vi ser till att vi även får skina lite i det som vi är bra på. För på något sätt så ska dessa två saker uppväga varandra och göra att vi som tänkande varelser ska kunna gå framåt och både kunna ha möjlighet att förbättra oss samtidigt som vi ska få landa en stund i det som är bra. 
 
 
Idag har jag fått chansen till att både förbättra mig och att landa i det som är bra. Det ger mig en inre känsla av att få vara tillfreds med det som jag åstadkommit och att få känna att jag har kommit en bit på väg i det jobb som hela tiden är en pågående process känns som en seger, oavsett hur stort eller litet det är som jag, just jag har gjort...
 
 
 
Ta hand om dig!