Självuppfyllande profetia eller att känna sig själv
Idag har jag fortsatt min möbelrenovering. Det var dags att plocka fram penseln och målarburken efter det underarbete som jag gjorde igår. Jag har målat det invändigt där det ska vara färg och jag tror att det kan bli riktigt bra när tapeten kommer på plats också. Det blev även en strykning på utsidan också, men det får nog räcka med en gång på utsidan och två på insidan.
 
 
 
 
De övermålade beslagen som jag idag har gjort lite vid. Blev inte som jag funderade över först, men hur det blev får ni se imorgon.
 
Jag tycker att det är riktigt roligt att måla, dock är jag inget större proffs vad det gäller att få det perfekt, men jag tycker det är skoj och då gör jag det med liv och lust. Sedan är jag en person som får färg där jag ska och på lite fler ställen än vad det är tänkt. Man kan säga som så att jag slabbar lite grann i min målning.
Dagens målning blev inget undantag och jag lyckades putta omkull färgburken på golvet och ut rann det en hel del färg. Men istället för att börja torka färg, jag håller till i det som ska bli kök så att det är ingen fara med golvet då det ska bytas ut, så doppade jag penseln i färgpölen istället för burken och målade färdigt först innan jag började städa. Ett bra spartips!
 
 
 
På något sätt har jag i bakhuvudet att något sådant kan hända när jag är igång men frågan är om det är en självuppfyllande profetia eller om det är så att jag känner mig själv så väl så att det inte förvånar mig att det händer. I mina funderingar så vet jag inte riktigt vad jag ska tro om det. Frågan är om man kan på något sätt kan framkalla en händelse bara för att man inte vill att det ska ske eller om det bara händer iallafall. Det känns som att det händer så många gånger att man inte kan kalla det för olyckshändelser, men kan man vara synsk om sig själv.
 
Jag skulle nog helst av atllt ha det till att man känner sig själv så väl att man vet att det kommer hända något mer eller mindre positivt i vissa situationer. För jag har ju hängt ihop med mig själv i dryga 42 år, jo jag räknar från den stunden som jag bblev till och låg i mammas mage, så jag borde ju ha en hel del självkännedom. Om inte så är det dags att börja lära känna mig själv.
 
Ta hand om dig!
 
Renoveringstagen
Vilken lördag det blev! Den började lite blygsamt med en lagom lång frukost med kaffe i soffan och lite morgon-TV efteråt. Alla våra nattgäster smög upp lite senare än oss. Min dotter hade tre tjejer här på övernattning men de var nog trötta efter en veckas slit så det blev tyst ganska tidigt igårkväll och inget tissel och tassel fören lite senare på förmiddagen.
 
Jag tog en sväng in till stan på förmiddagen för att inhandla lite av varje till både mig och hemmet medan min man stannade hemma och började med installationen av vår nya centraldammsugare.
Jag passade på att smita in hos en av stans byggvaruhandlare för att inhandla lite färg, tapetklister och annat smått och gott då jag nu ska sätta igång med lite möbelrenovering igen. Jag älskar att få jobba med händerna och det kvittar nästan vad det är som jag får göra. Det är känslan av att få jobba med händerna och kroppen som gör att man känner att man har gjort ett gott dagsverke och skriker kroppen efter vila så är känslan nästintill euforisk av stolthet och nöjdhet. 
 
Förra helgen var vi inne hos en av de lokala antikhandlarna och där fick jag se ett så mysigt klädskåp som jag fastnade för. Men jag funderade och tänkte att jag inte var i något behov av det så vi lät det vara, men både jag och min man hade lite svårt att släppa det där skåpet så i måndags efter jobbet så åkte jag dit och reserverade det. Så ionsdags så hämtade vi hem det och bar in det i huset. det var lite tungt så vi orkade inte bära upp det till övervåningen där det var tänkt att det skulle vara. Tur var väl det, för när jag fick fundera ett tag så bestämde jag mig för att renovera upp det helt. Först var tanken att vi skulle låta det vara som det såg ut men den som hade målat det innan hade inte varit speciellt noga och lagt ner någon större energi på det och då kände jag att jag lika väl kunde göra en insats och fixa till det som jag vill ha det. Då vi har ett kök under renovering och som just nu står stilla så kan jag hållas med min renovering där. Skönt att slippa oroa sig för det slabbas ner någonstans där det inte är riktigt bra att det blir lite stökigt.
 
 
 
 
 
 
Skåpet är omålat invändigt med lösa hyllplan, vilket underlättar nu när jag tänker måla och tapetsera det på insidan. Jag har sparat några gamla tapetrullar som vi hittade här i huset för längre sedan och nu tänker jag använda en av dem i skåpet. Jag tar en omgång på utsidan också när jag ändå håller på. Allt för att det ska bli så fint som möjligt.
 
Tyvärr så har den förre ägaren målat över de fina beslagen som finns på skåpet, men jag skulle vilja få bort den på något sätt. Är det någon som vet hur jag ska göra så tar jag tacksamt emot tips.
 
Kvällen kommer här att bli lugn och vi har precis intagit middag här. På helgerna gillar vi att äta ganska sent, för då hinner vi med lite mer "jobb" under dygnets ljusa timmar. Så just i skrivande stund sitter vi med kaffekoppen och njuter av allt som vi har hunnit med under dagen. Vi klappar oss själva på axeln idag, för det är vi värda!
 
Ta hand om dig!
Fridfulla fredag
För en del är fredagen en dag då man ska hitta på en hel del skojsigheter och fira in helgen och de två dagar av ledighet som man har förtjänat så väl efter en veckas jobb.
Jag tänker lite tvärtom, att fredagen är den dag då jag bara vill boa ner mig i soffan och gärna då med mysbyxorna på. Sitta där i mitt soffhörn och bara vara framför TV:n, helt kravlöst och lugnt. Jag ställer inga stora krav på hur kvällen ska vara i vårt hem mer än att jag vill känna lugnet.
Det kan kanske låta trist, men för mig är det ett sätt att varva ner och ladda energi till lördagen och söndagen, som jag gärna kan låta vara händelserika. 
 
Jag har blivit duktigare att lyssna på kroppen och framförallt vad huvudet talar om för mig och att kunna sätta stopp innan det är försent. Då jag har sett på nära håll hur livet kan bli om man inte bromsar i tid så har jag blivit försiktig och aktar mig verkligen för att hamna i den situationen där det har gått över gränsen.
Människor får tycka att jag i vissa fall är tråkig som inte hänger med eller drar igång en massa saker, men känner jag att det kostar på för mycket då är det inte värt det. Det är min kropp och knopp som jag ska dras med och då vill jag att den ska vara i den bästa trim som går, dels för min egen skull men även för mina närmaste. De vill säkerligen ha en fru/mamma/dotter/svägerska/svärdotter som kan befinna sig i nuet de tillfällen som ges och att jag har något att tillföra dem och ge dem den del av mig som jag vill i det skick som de förtjänar. 
Något som man kan tro om detta är att det är jobb eller andra fysiska aktiviteter som tar den energi och gaist som man har och man inte kan släppa, men vi får inte glömma att det även kan vara en eller flera människor som är det som gör att man inte kan bromsa. Vissa människor har högre tröskel för vad de kan klara av och ett högt och intensivt tempo fungerar för dem medans det för mig inte alls blir bra, det snurrar på för fort. Det är så lätt att man faller in i någon annas tempo och inte reflekterar över hur det fungerar. Det gäller att våga lyssna på kroppen och ta sig en funderare över vilket liv man lever.
 
För min del har det på sätt och vis påverkat allt som jag gör och hur jag hanterar det jag gör. I början när jag startade upp bloggen lade jag mycket fokus på min bakning, vilket jag älskar att göra, men har på mitt kloka vis nu insett att med de arbetstider jag har just nu finns inte den psykiska möjligheten att se till att det finns nybakade kakor flera dagar i veckan. Jag har helt enkelt fått prioritera om här också. Nu får ni istället höra mycket om mina tankar och funderingar, men med de fina kommentarer jag fick från två av mina kollegor idag så förstår jag att det inte gör det minsta för er. Och ni har möjligheten att inte läsa det jag skriver, så det är het klart ert val. Självklart vill jag ha er här som mottagare av mina tankar, så du är så välkommen att stanna här hos mig!
Jag lever mitt liv i lugnet just nu och tar fredagen som den kommer, vilket jag trivs väldigt bra med. 
 
 
 
Ta hand om dig!