Dagarna på Åkerdala - january 2019

Torsdagsbakning och jag lyckas verkligen inte varje gång!
Ja, det här med sociala medier är en spännande företeelse och ställen som går att vinkla allt ur den synvinkel som man önskar. Jag erkänner att jag oftast väljer den städade, fina, glada sidan och låter den representera mig, det ger mig ju mer fördelar 😂. Men självkkarr så har jag det lika rörigt hemma som alla andra och självklart så misslyckas jag också med bakandet som vem som helst. Idag var en sådan dag då det inte riktigt ville sig. Rulltårtan sprack mer eller mindre överallt! Men det behöver inte vara vackert hela tiden, huvudsaken är ju att det är gott!

 Hasselnötsrulle med vaniljkrämsgrädde 
 Botten
  • 3 ägg
  • 1 3/4 dl strösocker 
  • 1/2 dl vetemjöl 
  • 1/2 dl potatismjöl 
  • 2 tsk bakpulver 
  • 1 tsk vaniljsocker 
  • 100 gr malda hasselnötter 
Vispa ägg och strösocker vitt och poröst. 
Blanda samman vetemjöl, potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och hasselnötter i en bunke.
Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna i smeten.
Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. 
Grädda den mitt i ugnen, 250°, i 5-7 minuter. Stjälp upp botten upp och ned på ett bakplåtspapper som du ströat med sockrr.
Låt svalna under bakduk.
Fyll rulltårtan med vispad grädde och valfri smak,. Jag valde att smaksätta med vaniljkräm.


Nu tar jag kväller här och sätter ner rumpan i soffan och inväntar Antikrundan. Sedan får nog faktiskt torsdagen vara slut här på Åkerdala. Det är ju en dag imorgon också. Ja just det! Fredag! 
Ta hand om dig!