Onsdag, roliga felsägningar och skäggborste
Onsdag och huvudet är ganska trött skulle jag tro med tanke på hur eftermiddagen och kvällen har varit här hemma på Åkerdala. Jag har inte den där trötthetskänslan själv utan det är mer med handlingar och ord som gör att jag förstår att det nu är dags att ta ner tempot för dagen. Mannen fick sig ett gott skratt vid middagsbordet då jag skulle berätta lite om dagens händelser och vänder och vrider på ord som jag har sagt hundratals gånger, men just idag gick det inte att säga Åkerdala Sockerbageri. Så istället uttryckte jag mig Sockerdala Åkerbageri, vilket är mycket svårare att säga och inte alls borde finnas uppe i hjärnkontoret. 
För visst är såna felsägningar roliga! Det passar min lite barnsliga humor och jag kan vrida mig länge av skratt och tårarna trillar nerför kinderna av dessa ordvrickningar. Jag har till exempel haft en sko i sten, vilket är mer eller mindre omöjligt, och vassta katten. Men jag själv reagerar inte på de felsägningar jag gör, utan det blir den stackare som måste lyssna på mig som med ett litet skevt leende berättar att: Nu Viktoria så råkade du säga lite fel... Jag skrattar och den andra... småler lite i ren och skär artighet. Men, tänker jag det kan ju faktiskt inte bara vara jag som tycker att det här är roligt, eller?!
Kolla snyggingen i skägg! ♥
Ni som läser min blogg lite mer frekvent varje, eller nästan varje, dag har läst om hur förtjust jag är i presenter, både att få och att ge. Så sagt och gjort så beställde jag en liten grej till min man, som han idag förärades med. 
Borste hittar du här.
Han har nu sedan i oktober-november någon gång odlat ut sitt skägg. Och alla ni som vet att det är viktigt att hålla ordning på all hårväxt, ja oavsettt var den är den där hårväxten..., vet att det även krävs bra grejer till det. Nu fick min man en skäggsax i julklapp av min son med sambo och då tänkte jag att jag skulle ta och haka på det temat och köpa honom en skäggborste. Just för tillfället så använder han en av mina tandlösa kammar, som jag verkligen tycker har sett sina bästa dagar, och har ju då även en liten baktanke med den nya skäggborsten - att kammen åker väck, men vi får väl se hur det blir med det. Nu när han fick den här borsten så har han en helt fint och fräsch uppsättning av både redskap, shampo och tvålar till skägget, vilket jag tycker bara är bra att ta hand om det man har med bra grejer. Det blir liksom lite roligare då.
Imorgon är det torsdag igen och då ska den bli av, min torsdagsbakning. Vi får se vad det kan tänkas bli, kan bero på helt vad jag är sugen på när jag sitter i bilen på väg hem från jobbet. Men nu njuter vi en stund till av denna onsdag. 
Ta hand om dig!
Vad är det för dag idag?
Jo, idag är det inte vilken dag som helst utan vinets dag. En härlig dag att fira vill jag mena, men hamnade lite fel i veckan då det "bara" är tisdag. Man kanske ska spara dosen till på fredag och ta både tisdags- och fredagsglaset, bara för att komma i fas menar jag... 
Tisdag är annars den dag i veckan som på något vis är längst och segast då den stundande helgen verkar lite för långt bort. Men så fort den är gjord så tror jag minnsan att det är fredag igenpå ett kick! Härliga känsla! Den där härliga känslan att det är full fart mot helgen infann sig redan så fort jag steg innanför dörren här hemma idag. Jag brukar annars känna mig ganska urlakad och orkeslös på tisdagar men idag så har jag huvudet fullt av idéer och har spenderat kvällen mycket med kreativa tankar och förslag om både det ena och andra. För alla dessa saker som trängs inne i huvudet ska jag på något sätt försöka sätta i rullning och omsätta i något mer än just bara tankar. Inte inom någon speciell tidsram men ändå att försöka få igång det som jag vill. Spretigt är det och allt kanske inte är genomförbart, jo jag lever väl lite i det blå och har svårt att se begränsningarna ibland, men om det går att göra lite av det jag tänkt så blir jag lycklig.
 
Jag funderar att skaffa mig en anteckningsbok för att skriva ner de idéer och tankar jag har, då jag lätt annars glömmer dem eller trillar in på en ny bana bara för att jag inte riktigt får ihop det hur jag planerade in det första gången jag kom på uppslaget. Sedan kanske jag kan få min man att läsa mina anteckningar för att inspirera, läs dupera, hans egna tankar och idéer. Kan tyckas tufft, men det är inte så illa som det låter. Han har många bra förslag och jag tror att även han många gånger duperar mina tankar och idéer med det han kommer på, för det är sällan några dåliga idéer kan jag lova och ett bra sätt att få ner mig på jorden igen. Ja, så får det nog bli, en anteckningsbok till Viktoria och så lär det bli många bra, och mindre bra, idéer nedskrivna och att se dem på pränt kanske gör det lättare för mig att avgöra om det är helt omöjligt eller inte, så jag slipper försöka förklara hur "bra" min idé är för den bättre vetande, för det är han min älskade man!
Ta hand om dig!
Samtal
Det finns flera olika sorters samtal. Det finns de som endast är till för att roa varandra, de som finns för att såra, de som finns för att trösta, de som finns för att stärka, de som finns för att sänka, de som finns för att bara ge oss en känsla av gemensamhet. Oavsettt vilken sorts samtal vi har så sätter de spår i oss.
Idag har jag haft många olika samtal och just idag slog det mig att det ligger mycket hos mig hur samtalet ska bli, hur jag ska tolka det men framförallt hur den eller de som jag pratar med ska ta det. Ibland är ett förtydligande jätteviktigt medan det andra gånger sägs mer i tystnaden. Men kommunikationen finns alltid där oavsett om du uttalar dina ord eller inte. 
Ett av dagens prat gav mig en valfrihet att tolka mycket själv då samtalet var väldigt öppet i sin karaktär. Jag kunde valt att ta stegen nedåt och känna att allt beror på mig och jag kan lika gärna backa i det här men jag gjorde valet att ta stegen uppåt och känna mig stärkt av det jag fick höra. Allt har alltid två sidor och jag kan alltid välja själv åt vilket håll stegen ska gå, upp eller ner...
Glöm aldrig att du alltid själv kan påverka ditt liv, för det är just ditt liv!
Ta hand om dig!