Vilka trampdynor!
Alla har vi kroppsdelar som vi mer eller mindre har komplex för. Det kan vara allt från huvudformen, tår eller allt där imellan som man känner att man vill göra något åt.
Vissa saker kan man göra något åt själv medan vissa andra kroppsdelar behövs det proffessionell hjälp med både fysiskt och psykiskt. Alla ser vi olika ut och jag har med åldern förlikat mig med att det är så här jag ser ut och vill jag göra något åt det som jag är mindre nöjd med, ja då får jag banne mig ta tag i det själv och göra något åt det, annars är det bara att gilla läget! 
 
 
 
Dock finns det en kroppsdel som jag har komplex över och det är mina fötter. Inte så att det är stora, nej storlek 37 är en ganska lagom stor fot i mina ögon, nej mer hur de ser ut och de ser verkligen ut!
Som gammal fotbollsspelare så har fötterna tagit stryk av att ha blivit stämplade ett antal gånger av motspelares dobbar, det ger verkligen finfina blånaglar kan jag lova, och det har medfört att naglarna som växer ut har nuförtiden lite konstig form och yta. Sedan att trampdynorna både känns och ser ut som det värsta ökenlandskapet med sprickor och rugglig yta, ni vet så där att det nästan raspar sönder strumporna när man tar på och av dem, gör att jag ogärna går barfota hemma eller i någon offentlig miljö.
 
 
 
Jag drömmer om sammetslena fötter där det inte finns några som helst skavanker på huden och alla tånaglar är så fint klippta och rundade med ett riktigt läckert lager med lack. Så fina fötter att jag kan sticka ner foten i en snygg högklackad sko med öppen tå och jag ska bara sucka av välbehag när jag kikar ner på de små fossingarna. In my dream! just nu och jag har insett att det är mycket jobb som ligger framför mig om jag ska lyckas få till ett par så snygga fötter i framtiden. Just nu är det ett par vintertrötta, fnasiga och kalla fötter som längtar efter att få lite kärlek, men frågan är om jag är rätt person för att kunna ge dem det?
 
När jag var yngre så drog jag mer eller mindre ett likhetstecken mellan fotvård och pensionär, vilket jag idag absolut inte håller med om. Fotvård är något som är nödvändigt för de flesta av oss och just nu överväger jag allvarligt att beställa mig en tid hos någon som kan det här med att ge fötter det dom behöver, men framförallt förtjänar.
I de flesta yrken så är det mycket gå och stå som gäller och har man då en trampdyna som är mer eller mindre bepansrade av ett hårt lager av jag vet inte vad, ja då behöver man muntra upp de där stackarna längst ner med att få en omgång kärlek och omtanke av någon som vet vad som behövs göras. För visst kan jag själv ta ett tag med fotfilen och smörja in dem sedan med en mjukgörande kräm, vilket sker kanske en gång i månaden, och det är absolut inte ofta nog men jag tror att det är bättre att ett proffs får ta sig an dem. 
 
Ja så nästa uppgift för mig nu kanske är att göra lite undersökningar om var och vilken den bästa fotvårdspersonen finns här i min närhet, allt för att mina små vänner därnere inte ska ge upp helt efter den här instängda och tråkiga vinterperioden. Snart är det vår och varmt och då vill jag gärna ha en söt liten fot som trippar fram i lätta nätta små gulliga skor!
 
Ta hand om dig!
Den stängda boken
Jag älskar att läsa och tycker att det är så skönt att få krypa upp i soffhörnet med en bra bok och få fördriva några timmar i sällskap av karaktärerna i historien. Men av någon anledning så har jag tappat min läsning just nu och har svårt att hitta tiden och den riktiga lusten att öppna upp bokens pärmar för att umgås med dem alla en stund eller två.
Det finns en liten hög med några pocketböcker på mitt nattduksbord men den översta boken börjar bli dammig på grund av för lite läsning och jag vet inte riktigt när det kommer att bli ändring på det. Men jag vet att rätt vad det är så slukar jag bok efter bok och tycker att det är jobbigt när jag inte har något att läsa.
 
 
 
Min tanke är att vara preventiv och smita in på bokrean och kika där om jag kan få med mig en hög hem. Nu vet jag att rean började för flera dagar sedan men nu för tiden brukar jag vänta ett tag innan jag tar steget in i bokhandeln för att handla då det ofta är lite för mycket riv och slit i det tidiga stadiet av rean. 
Jag kikade igenom katalogen som damp ner i brevlådan några veckor innan reastarten men jag tyckte att det var svårt att hitta några spännande och tilltalande titlar. Jag får kanske ta till min beprövade metod, som är kanske lite okonventionell men brukar allt som oftast fungera, då jag mestadels gå på hur omslaget på boken ser ut samt bara skumläsa igenom baksidan på boken och inte lägga några större värderingar på författarens namn och vilket land som författaren kommer ifrån.
Genom detta sätt att sålla på så har jag läst böcker från alla världens länder och jag har hittat många nya bekantskaper i bokform, vilket många gånger har varit mycket överraskande. Men det engelska talesättet "Don´t judge a book by its cover" stämmer ganska bra här fast det kanske inte är tänkt i just det här sammanhanget.
 
Ta hand om dig!
Söndagsfundering
Då blev jag visst sittandes här igen. "Missade" gårdagen helt enligt min egen vilja då varken orken eller tiden riktigt var på min sida då dagen spenderades mycket i bilen samt ett födelsedagskalas i Kalmar. Mannens minsta barnbarn fyllde 1 år och ett ådant kalas vill man ju inte missa och då det är en bilresa på nästan två timmar enkel resa så tar det mycket av dagen och orken konstigt nog när man bara sitter still i bilen. 
Vi hade dock tur som kom hem innan det började snöa ordentligt och vid tidpunkten då rullgardinen drogs ner här igårkväll så var marken täckt av ett vitt täcke. Dock blev jag glad över att bli väckt nu på morgonen av solens strålar som visade sig och solen tillsammans med alla plusgrader har nu lyckats få väck all snö.
 
 
 
Sitter här och njuter av att dottern har gett sig på bakkonsten här hemma. Det är nog mest för att hon själv är sugen på något, men inte mig emot då det är gott att äta det som någon annan bakat. Dottern tar gärna fram min nyaste upplaga av "Sju sorters kakor" då hon ska baka men det är absolut inte sämre än någon annnan bakbok. Den erbjuder lite av "husmanskosten" i det svenska köket, och med det menar jag att det är lite av de traditionella bakverk som vi hittar i den och inte alla dessa utlandsinfluerade bakverk som vi nu är ganska snabba på att annamma i vårt bakande och ätande. Gillar båda sorterna ska jag erkänna men jag kan tycka att det är lika gott att fika på ett hederligt brysselkex med de fina rosa sockriga kanterna som det är att smaska i mig en cupcake med knallrosa sör frosting dekorerad med glitter och glamour.
 
Resten av dagen här hemma kommer gå i samma vanliga söndagslunk som det brukar så här dagen innan arbetsveckan börjar. Till alla er som har söndagsångest, jag har det verkligen, så tillhör det nog livet och kan vara svårt att inte drabbas av. Men är det någon som har något bra råd om hur man ska komma över den här ångesten som infinner sig varje söndag under årets arbetsveckor så får ni mer än gärna dela med er av dessa tips!
 
Ta hand om dig!