Fredagsbestyr
Ja rubriken kanske är lite "lurig" då jag sällan eller aldrig brukar ha några direkta måsten på en fredag, eller iallafall en jobbfredag.
Om jag skulle ha en lista att bocka av ifrån en fredageftermiddag så tror jag att den skulle se ut något liknande som nedan.
 • Släcka och låsa på jobbet. 
 • Göra ev. ärenden på stan.
 • Laga middag.
 • Fixa kaffe på maten.
 • Läsa tidningen.
 • Sova i soffan.
 • Blogga.
 • Titta på TV.
 • Sova min "skönhetssömn".
Jag kan nu stolt berätta att alla punkter på listan utom de två sista är genomförda. Den näst sista är under genomförning och kommer vara ett par timmar framöver. Rätt bra jobbat för att vara en fredag, eller hur?
 
 
 
Under punkten "Göra ärenden på stan." så blev det lite inköp av växter idag. Jag stannade till vid en av Vimmerbys trädgårdsbutiker och införskaffade lite ljung och andra höstväxter som jag hade en ambition att jag skulle ha planterat i eftermiddags. Men med tanke på att det har blåst en hel del så sparar jag det tills imorgon.
Det känns nästan lite synd att ta bort några av sommarblommorna då de fortfarande blommar lite grann. Men nu är det oktober och riktig höst enligt mig, så då får det bli arrangemang som passar in på årstiden.
Om tid, ork och inspiration finns så får det även bli en dörrkrans, men jag har inte hittat några bra bilder att bli inspirierad av. Ni kanske har några tips till mig? Jag tar mer än gärna emot dem i så fall.
 
Något som jag har satt upp på morgondagens att göra-lista är att sitta med en, kanske två, koppar kaffe och läsa mina älskade inredningstidningar som kom under veckan. Jag tar mig sällan tid att bläddra i dem i veckorna och tyvärr så händer det att jag glömmer bort dem på helgen och styr med annat istället. Men imorgon kanske...
Jag har lite funderingar över en del småprojekt som kanske kan bli genomförda i helgen men då jag gärna håller dagarna lite fria så får vi se vad som kan ske. Att boka upp mig för mycket tar emot, någon enstaka aktivitet är okej, men jag är ganska impulsiv vad det gäller att greja här hemma och med för många inplanerade saker och måsten kan göra så att jag blir lite tvärtom och vill inget göra istället.
Bättre att ta dagarna som de kommer och tycka att det är roligt än att vara styrd och känna sig låst.
 
Nu ska jag fortsätta med min lista så jag hinner med det jag ska. Eller vad tror du?
 
Ta hand om dig!
Rosa bandet och chokladcupcakes
Då var jag här igen! Torsdag och rutinerna är igång igen som vanligt. Det känns bra att ha den där fyrkantiga vardagen ibland så att jag inte behöver fundera så mycket över saker och ting.
 
Igår var jag och veckohandlade på ICA och som vanligt när det drar sig mot oktober månad så hittar man deras rosa varor överallt i butiken. Jag passar på att handla av dessa varor om jag behöver och väljer dem framför de andra som finns. 
Oktober är en månad som jag varje år känner tacksamhet för samtidigt som den påminner mig om hur fort ens liv kan förändras. Jag har fått uppleva en del av den rädsla och fasa som många kvinnor tyvärr får vara med om. Min berättelse hittar du här om du vill ta del av den.
 
I mina funderingar så tänkte jag hur jag skulle kunna kombinera Rosa bandet med min egen bakning och kom fram till en chokladcupcake med en seg kolasås och rosa frosting som serveras med färska hallon.
För mig så symboliserar chokladen lite av den tröst man kan behöva i allt det svåra, den rosa spritsade frostingen ska ge en liten tanke till kvinnans bröst och de färska hallonen fick vara med då en del av priset går till Rosa bandet.
Jag tänker att kan jag få en eller två av er läsare att baka dessa och servera dem med "Rosa bandet-hallon" så har jag lyckats en bit på vägen att komma närmre en 100% överlevnadsstatistik av de som drabbas av bröstcancer. Baka dessa för en god sak!
 
 
 
Chokladcupcake
12 stycken
 • 3 ägg
 • 2½ dl strösocker
 • 1 msk vaniljsocker
 • 50 gr smör
 • 1 dl vispgrädde
 • 3½ dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 4 msk kakao
 • 1 krm salt
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt vispgrädden.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kako och salt i en bunke.
Sikta ner mjölblandningen i smeten och rör om försiktigt samtidigt som du tillsätter smöret och vispgrädden.
Fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda dem i mitten av ugnen, 175°, i ca 15 minuter.
Låt dem svalna på galler.
 
Seg chokladsås
 • 1¼ dl vispgrädde
 • 2 msk strösocker
 • ½ dl ljus sirap
 • 2 msk kakao
Rör samman alla ingredienserna i en kastrull.
Låt dem koka samman i 20 minuter.
Låt chokladsåsen svalna.
 
Frosting 
 • 60 gr rumsvarmt smör
 • 100 gr philadelphiaost
 • 4 dl florsocker
 • 1 msk vaniljsocker
 • 1 msk pressad citronsaft
 • rosa pastafärg
Rör samman allt till en slät smet.
 
Skeda över den sega chokladsåsen över de avsvalnade cupcakes.
Spritsa frostingen i ett fint mönster ovanpå.
Garnera eventuellt med färska hallon eller servera dem bredvid.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu tar jag ledigt resten av kvällen och ska njuta av att det snart är helg.
Jag hoppas att du har chansen att göra detsamma.
 
Var rädd om dig!
Citat
 
Jag är en älskare av citat. Ord, då mest det skrivna, berör mig oftast väldigt djupt och kan få mig att fundera och omvärdera mina egna tankar och prioriteringar som jag gör.
Ibland känns det som dessa citat är skrivna utifrån mitt eget liv och de val jag har gjort, som om någon har spionerat och tagit reda på vad jag har missat eller saknar i livet och genom orden ger mig en liten knuff i rätt riktning och ser till att jag öppnar ögonen för att kunna upptäcka det som pågår framför mig.
 
Ett citat som jag hittade igår fick mig verkligen att tänka till en hel del om mig själv:
 
 
"It´s not selfish to love yourself, take care of yourself & to make your happiness a priority. It´s necessary." 
 
Att våga tänka i dessa banor och leva efter dem är svårt, för att sätta sig själv i främsta rummet är inte något som är naturligt för de flesta av oss. men som vi verkligen skulle behöva göra oftare...
Vara självisk är nästan något fult att vara, något som man ska behöva skämmas för när man väl är det. Men varför då? Att jag tänker på mitt eget välbefinnande innan jag tänker på någon annan är en förutsättning för att kunna se och ta hand om de medmänniskor man har. Att ta hand om sig själv först innan man orkar hjälpa någon annan är en nödvändighet och inget som man ska ha dåligt samvete för att man gör, men ändå får vi det. 
 
Det är en träningssak att kunna sätta sig själv i främsta rummet, att det är mitt eget väl och ve som måste få ta plats och jag har blivit bättre på det, mycket bättre. Ibland så kanske jag upplevs som någon med lite för vassa armbågar eller för skarp och bitter tunga, men det är ett av de redskap jag har ibland för att kunna orka med att prioritera mig och att inte ge vika för någon annan som tar energi och lycka ifrån mig.
 
Det finns så många kloka människor här ute som säger de mest fantastiska saker och jag kommer att fortsätta att ta vara på de citat som ger mig styrka, självförtoende, glädje, lycka och kärlek. 
Ord är något som sätter spår i oss alla...
 
Ta hand om dig!