Perspektiv på livet
Jag ska erkänna att jag ibland kan tycka lite synd om mig själv och inte riktigt se allt det goda och bra som jag är berikad med att ha i mitt liv och runt omkring mig. Vid dessa tillfällen kan jag behöva ta ett kliv utanför mig själv och verkligen granska det jag har och inse att det inte är så lite som jag tror och att det heller inte är så torftigt och innehållsfattigt som det verkar i mina ögon. Att ställa mig utanför och granska det inre som existerar och finns där precis framför mig och bara är så där fantastiskt bra som det bara kan vara för mig.
 
 
Det som oftast får mig att ta de här stegen och gör så att jag vågar granska det jag har är alla dessa vardagshjältar som finns. Ni vet alla de där människorna som kämpar på och gör livet till något bra trots att det finns så mycket i deras liv som talar emot det. De personer som alltid har ett leende och smittande skratt till övers till alla andra trots att det liv de lever inte har blivit det som de skulle önska. De kvinnor och män, killar och tjejer, gubbar och gummor som hittar de små glädjeämnena i livet och gör dem till något stort för att sedan med sprudlande energi dela med sig av sina erfarenheter och blir till inspirationskällor till oss andra, ja de är de verkliga vardagshjältarna för mig och de människor som jag kan beundra så mycket.
 
 
Dessa människorna gör att jag rycker upp mig och verkligen uppskattar det jag har och att allt som behövs är just kärleken till det, oavsett vad det är. Det är de som får mig att inse att det är bara att skärpa till sig och inte gräva ner sig bara för att det finns småsaker som går emot en, för det kunde ju vara tio gånger värre än det är!
För det är livet som händer här och nu och att ständigt förnya sitt perspektiv på livet gör att det fokus som kan hända var inställt på det negativa förflyttas och istället är det positiva som får stå i centrum, där jag är den som bjuder på ett leende och sprider det skrattet som nästa människa kan behöva.
 
Ta hand om dig!
 
Måndag
Jag tror att det finns många med mig som kan känna att just måndag är en av de dagar som är som en enda stor och lång uppförsbacke. Det är inte det minsta nära till helgen och det har varit två lediga sköna dagar i helgen som liksom bara har passerat förbi utan några större bekymmer och utan några större måsten och krav. Men så kommer måndagen och allt bara blir omkullkastat och verkligheten slår till, ibland som en stor fet käftsmäll och ibland vara som en liten försiktig vindpust, men den märks allt som oftast lite i livet. 
 
Till alla oss som känner så och till alla er som vill ha något positivt att tänka på, till oss ger jag det här:
 
 
 
Ta hand om dig! 
Trevlig blåsdag och kioskbollar
Då var vi på riktigt inställda på vintertid nu då. Det första dygnet nu så känns det av att den där timmen i natt tickade förbi två gånger. Bara det här att klockan visade strax efter sju imorse när jag vaknade till och det brukar vara runt en timme senare på helgen. Men för den skull så hindrarde det inte mig från att ligga kvar i sängen den där timmen och jag hann med att planera upp och tänka igenom dagen vad jag behövde göra och vad jag kunde tänka mig att helt enkelt strunta i idag. 
 
Jag gillar helgerna då man kan bestämma själv över vad man vill göra, om det ska vara stora eller små projekt eller om det bara ska vara allmänt slappande eller lite småplock här och där. 
Idag blev det av den senare varianten, med lite småplock här och där och det känns skönt att hinna med att städa undan lite för att sedan kunna njuta av att det ser någorlunda iordning tills det är dags att starta upp en ny vecka. 
Då det blåser friska vindar här idag för att citerar den älskade Nalle Phu så är det bara att säga "Trevlig blåsdag" och göra det bästa av dagen. Jag har dock hållt mig inomhus mestadels av dagen och det har fungerat alldeles ypperligt. 
Jag passade på att göra en omgång kioskbollar i väntan på att affären här i samhället skulle öppna. Jag vet inte om jag måste gömma dem för rätt vad det är så kommer min man med lysande ögon och kokosflingor i mungipan och säger att han har provsmakat för både tredje och fjärde gången. Men det är han värd!
 
 
Kioskbollar 
ca 20 stycken
  • 100 gr rumsvarmt smör
  • 5 dl havregryn
  • 1½ dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl O´boy-pulver
  • ½ dl mjölk
  • 1 dl kokos
  • 1-1½ dl kokos att rulla bollarna i
Blanda samman alla ingredienser, utom kokosen du ska rulla dem i, i en bunke.
Rulla lagom stora bollar av dem och rulla dem i kokos.
Förvara dem svalt i kylskåp eller frys in dem om du vill äta dem vid ett senare tillfälle.
 
 
 
 
Nu är det ju hur jag ska spendera resten av dagen här hemma. Men som det ser ut just nu så skulle det vara ganska så härligt att krypa ner under filten i soffan en stund med lite inredningstidningar som väntar på att få bli igenombläddrade. Det var väl ingen dum idé?
 
Ta hand om dig!