Valborg
Nu är den här den sista dagen i april. Tycker inte det är länge sedan man vände blad i almanackan från mars till april och imorgon är det dags för maj att göra entre.
Ljuvliga maj månad! Det är en av mina favoritmånader av flera olika orsaker, både att man kan vara ute i trädgården och verkligen få ordning på saker och ting, det blir bara varmare och varmare i luften och det grönskar och blommar i naturen samt att mitt förstfödda barn såg dagens ljus för första gången för 21 år sedan nu i den kommande månaden.
Den där mammalyckan håller i sig som jag upplevde första gången jag fick träffa dem och jag är en stolt mamma till mina båda barn. Barnen som tar sig fram på egna ben här i livet, ibland lite stapplande och trevande, ibland med säkra sjumilakliv som vet åt vilket håll de ska styra sin kos.
 
Ikväll får vi gäster och det blir en lite enklare bjudning då vi alla har arbetat en vanlig jobbardag med allt vad det innebär. Då gäller det att vara taktisk och inte styra med för mycket utan det är bättre att det blir enkelt men gott. Vad det blir avslöjar jag inte nu utan det kommer en uppdatering om det imorgon. 
Jag tog bara en lite kortare paus i görandet för att få chansen att hämta andan då jag gärna är den där som kör på ända in i kaklet för att sedan vara helt utslagen. Det är inte så gästvänligt kanske om man gör det så därför kan det vara bra och "ta det lite vackert" som en del uttrycker sig.
Jag hoppas att du också får chansen att njuta av kvällen och bara insupa våren och allt gott som den för med sig!
 
Var rädd om dig!
 
 
Ordets makt
Tänk vad ord kan göra illa och tänk vad ord kan stärka. Ord kan höja och ord kan sänka, ord kan såra och ord kan hela. Ord har en sådan makt och det gäller att vi tar tillvara på dem på bästa sätt, förvaltar dem och ger dem som gåvor för att ge en medmänniska glädje och värme.
Som mamma, maka, dotter, syster, svägerska, svärdotter, kollega och alla andra roller jag har i livet behöver jag höra goda, snälla ord för att själv kunna lämna dessa ord ifrån mig och ge dem till någon annan.
Att få höra från andra att de tycker man är bäst för att man är den man är, det finns inget som värmer hjärtat så mycket som det och det är något som vi alla är värda att få höra. 
Vi har alla våra sidor, både räta och aviga, men det är så som jag är och får jag uppskattning i form av ord, fast jag är avig, så vänds det aviga snart till det räta. 
 
Som avslutning till Er läsare vill jag idag ge er ett citat från min
favoritbjörn Nalle Puh´s kompis Christopher Robin:
 
 
Ta hand om dig!
Dränerad på tankar
Idag känns det som om huvudet är helt tömt på tankar, lite som att ha dränerat den och det finns inget tillflöde som ger en enda fundering över något. Det ger mig en känsla av att både vara stressad och att det är skönt, men även en liten oro. Vad finns det där uppe egentligen?
Jag är på sätt och vis van vid att det hela tiden strömmar till tankar och funderingar och när det ibland slår tvärnit och det inte kommer fram någonting kan jag få den där känslan av att det inte står riktigt rätt till. När jag sedan "analyserar" dagen går det ofta att fastslå att min egen input har antingen varit väldigt hög eller väldigt låg, vilket jag själv tror leder till att hjärnan själv slår ifrån och tycker att nu får det vara bra, nu vill jag vila, jag tänker inte tänka en enda tanke till idag. 
Kroppen är ju faktiskt en allt som oftast välorganiserad filur som vet själv när det är dags att säg stopp och jag tror att den gör det fast vi själva inte är medvetna om det. För vore vi det så skulle vi driva oss för långt, vilka många gör idag, men jag tror att det antal människor som är utbrända och stressade skulle vara fler om inte kroppen och framförallt knoppen sa ifrån.
Därför har det idag efter det att jag kom hem från jobbet inte gjorts särskilt mycket. Det är kanske det som var meningen att jag skulle göra idag och det är inte helt fel det heller. Man behöver vara lite som tjuren Ferdinand ibland och bara sitta under sin korkek och lukta på blommorna...
 
Min egna små korkeksblommor!

Jag tror jag tar mitt trötta och tomma huvud och försöker att göra något vettigt av resten av den här kvällen nu. En kort träningsrunda får det bli så både kroppen och knoppen är lika mycket slitna.
 
Var rädd om dig!