Ta det bara lugnt...
Hur många gånger varje dag tänker man inte den tanken? Att bara ta det lugnt och inte stressa, hinna andas och låta saker ta den tid som det behövs för jag hinner med det jag ska iallafall, eller det duger det jag gör det behöver inte vara tipptopp det som jag åstadkommer. 
Jo, jag tror att vi är många som tänker så, men sedan är det så svårt att inte jaga upp sig och låta de mer negativa tankarna ta över och den stressande känslan tar vid oavsett om man vill eller inte. 
 
Att ändra på de här tankarna och känslorna som så lätt tar över kräver träning. Mental träning, som jag gissar är den svåraste träningen man kan göra, är så mycket mer än vad fysisk träning är där man "bara gör". Det mentala är så mycket djupare rotat och är svårare att ändra, men är något som iallafall jag skulle behöva jobba med. Ändra på tankesätt och självbilden som kanske inte alltid är den rätta som jag ser den. För det jag upplever om mig själv och, tyvärr, jämför mig med andra kanske inte alls stämmer överens med den bilden som är den rätta. Det svåra i det här är att få den bilden av sig själv som är den korrekta. För vem kan visa mig den så att jag vågar lita på det? 
 
I slutänden är det jag själv som måste hitta den bilden och den känslan där jag känner mig trygg i den jag är och kan låta de negativa tankarna bara flyta förbi och inte få fäste, vilket är en stor resa i sig. Det svåra är att veta var man ska börja, vilka redskap som ska användas under resans gång. Jag tror att det är individuellt hur man hanterar och "behandlar" det här och det blir nog många försök innan den rätta kuren kan hittas. Men man får aldrig sluta leta och prova nya vägar för att komma framåt antingen ensam eller tillsammans med någon!
 
 
 
Ta hand om dig!
Helgens arbete i köket
Oj vad den här helgen gick fort! Tiden har bara rusat iväg och den här lovveckan som jag har förärats med, den försvann också i ett snabbt tempo.
 
Veckan i sig har innehållit mest köksrenovering och planering mer på detaljstadiet. Det är i och för sig den roligare planeringen, tycker jag som älskar att inreda och "piffa". Dock är vi inte där riktigt än men det närmar sig...
 
I veckan som kommer så hoppas vi att mattläggarna kommer och lägger in mattan. Den mattan som läggs i köket kommer att fortsätta ut i den inre hallen där trappen upp till övervåningen går. Det blir ganska stor area som ska läggas, 4x8.4 meter, så vi är tacksamma att det är proffessionella människor som utför det. 
 
Mannen har varit jätteduktig och börjat att skruva ihop våra köksskåp från IKEA. Det blir ju lite skruvar och spikar som ska dit och det är inte riktigt min grej att göra sådana saker då jag gärna vill att det ska gå fortare än vad som är nyttigt, med andra ord blir det lite slarvigt då jag gör det, så den arbetsuppgiften lämnade jag mer än gärna över till älskade mannen.
 
 
Då det nu även inkluderar den nedre inre hallen i vår renovering så har jag nu under helgen tagit bort all masonit som har suttit över den panel som finns i hela nedre hallen och fortsätter upp i trappen och till den lilla hallen som är på övervåningen. Panelen är så kallad bröstpanel, men då det är högt i tak på nedre våningsplanet, 2.70 meter, så är panelen ganska hög. Av någon anledning, antar att det var modet som bestämde, så täcktes alla ytor, paneler och spegeldörrar med masonit som sedan målades. Lättskött? Javisst. Snyggt? Absolut inte!
Masoniten spikades fast med små spikar och jag tror att jag under helgen har dragit ut säkerligen minst 200 spikar ur denna panel. Det är mycket jobb med den att återställa den i fint skick, men vi anser att det är värt det för att återställa huset i den forna glans som det en gång hade. Vidare i projektet så ska den oranga och gröna väven som har suttit sedan 60-talet bort och ersättas med en tapet av något slag. Lite sugen på en ljus storblommig tapet i skira pastelliga färger. Vi får väl se vad det kan bli.
 
Färgvalet från förr är inte riktigt min stil.
 
 
 
Imorgon efter jobbet tror jag att jag ska ta en sväng till tapethandlaren en sväng och titta vad det kan finnas för fint att tapetsera insidan på skafferiet med. Vem vet jag kanske hittar något till hallen också.
 
Nu är det dags att plocka ihop inför morgondagen då det är tidig morgon på jobbet som gäller. Det tar emot lite nu när man har vant sig vid att vara ledig och kunna styra dagarna som jag vill. Samtidigt kan det vara skönt med lite rutiner igen i vardgen.
 
Ta hand om dig!
Böcker till reapris
Jo, igår vågade jag mig in på bokhandeln en liten stund. Det blev en kort resa på förmiddagen då vi hade lite andra ärenden också som var tvugna att göras. Så då passade jag på att smita in ett kort ögonblick för att titta igenom de bokhögar som låg uppstaplade på borden där inne på bokhandeln.
Jag ska erkänna att jag blev lite besviken, mest då på mig själv, då det inte var så jättemycket böcker kvar som jag trodde att det skulle finnas. Jag får självfallet skylla mig själv då jag inte hade tagit mig i kragen och åkt in lite tidigar, men det är alltid bra att vara efterklok.
 
Men självklart åkte jag inte hem tomhänt därifrån utan det fick följa med två kassar med böcker av lite olika slag. Jag köper inte så ofta kända böcker utan köper mest på mig lite titlar av författare som jag aldrig har hört talas om. Det blir lite av en utmaning att våga sig på att ta tag i de där böckerna som inte alltid ser så tilltalande ut, men kan vara helt fantastiska när man väl får öppna upp pärmarna och börja läsa. Att få låta sig följa med på den resa som boken och dess karaktärer erbjuder, det är en upplevelse i sig, sedan kan den resan vara av både det sämre och det bättre slaget, men det gäller att våga chansa.
 
Det blev både en biografi och några skönlitterära titlar. Den bok som jag kommer att nästintill ha lite smått ångest att börja läsa är den fjärde boken i Millennium-serien. Att en helt ny författare ska ta vid där den gamla slutade, ja jag ska erkänna att jag är lite skeptisk till det. Har i och för sig inte läst något innan av David Lagercrantz, han kanske är en jätteduktig författare, men att våga ta sig an utmaningen att skriva vidare på Stieg Larssons fantastiska skapelse, ja antingen är man inte rktigt klok eller så är det det man är. Jag får återkomma när jag har vågat mig på den, villket kan dröja ett tag om jag känner mig själv.
De övriga skönlitterära böckerna har jag ingen aning om vilka författarna är och deras innehåll är vitt skilda åt, både livsöden och lite spänning, allt från fattiga till rika, olika kulturer och länder. Det är det som gör läsningen så spännande, jag vet inte vad jag har att vänta mig när jag börjar på bokens resa.
Biografin blev lite av en chansnng. Den handlar om en kille som tillsammans med två kompisar utförde ett mord i USA. Jag vet med mig om att jag har sett något program om denna kille, kan ha varit Dr. Phil, och det är inte den sorts biografier som jag läser i vanliga fall. Oftast läser jag om olika musiker eller skådespelare, så det här ska bli en utmaning om jag klarar av att läsa hela.
 
 
Det finns inte en bokrea utan att jag får med mig lite bakböcker hem. Den här gången blev det tre till antalet, varav en av dem helt obläddrad i affären då den var inplastad. Jag bakar ju sällan helt efter hur ett recept är utformat utan att jag gör det till mitt eget, men det är alltid bra att ha lite inspiration att gå tillbaka till när det behövs. Vem vet när det kan bli ett infall!
 
 
 
Ta hand om dig!