Fredagsselfie
Hej alla fredagsmysare! För det är väl det vi håller på med i hemmen så här vid den här tiden. 
Vi sitter uppkrupna i soffhörnet med både middag och kanske lite fredagsgodis eller chips i magen. Känns det igen?
Jag vill absolut inte "dissa" fredagsmyset, det behövs efter en jobbvecka, och att få sitta en stund i soffan med familjen och bara vara, det är inte ens säkert att man i det här läget att man orkar prata med varandra, är en toppenbra uppladdning inför de två lediga dagar som ska fyllas med diverse måsten men även roligheter.
 
Själv avslutade jag jobbveckan med att åka till handelsträdgården för att köpa lite blommor för att plantera ute imorgon. Vi går från mars till april, se till att inte bli lurad -April, april din dumma sill..., och för mig är det då dags att plocka bort det lilla som är kvar av vinterns dekorationer och pynta med lite nytt. 
Den här gången satsar jag på gula och oranga penséer, minipåskliljor och vivor och jag ska försöka att visa er resultatet imorgon. Min största utmaning blir dock dörrdekorationen då jag tycker att det kan vara lite svårt att få till något bra med en brun ytterdörr. Jag ska erkänna att jag vill investera i nya ytterdörrar här men det får bli en senare investering då det finns mycket annat som går före. Och att byta ytterdörr just nu bara för att det inte blir så snyggt som jag önskar med dörrdekorationen, det är lite väl mycket överdrivet även för att vara mig!
 
Det händer så mycket just nu i det Alvinska hemmet vad gäller investeringar och bakning och det är så mycket som jag skulle vilja visa er, men det får bli en sak i taget. Vilket av alla saker som kommer först det får vi se, men jag lovar att försöka att hinna med dem alla nu i helgen. 
 
 
 
Bjuder dock på en liten fredagsselfie och det är en trött och sliten vardagshjälte, som vi alla är, som visar sig i en lika sliten och trött spegel, så don efter person...
 
Ta hand om dig!
 
 
Broccolisoppa
Torsdag och det innebär att jag är den som lagar mat här hemma. Jag är lyckligt lottad som slipper den sysslan måndag, tisdag och onsdag varje vecka då min älskade man är den som hinner med det före mig och jag har absolut inget emot det. Men torsdag är min matlagningsdag då jag slutar jobbet relativt tidigt om man jämför med de första tre dagarna i veckan.
Den ständiga kampen vad jag ska tillaga till middag känner ni nog igen och vi är många som har denna strid antingen med oss själva eller med hela familjen som alla kanske har egna starka viljor.
Argumenten far som pingpongbollar i tankarna varför det är bra att laga den eller den rätten. Det kan vara allt från att det går fort (tyvärr en vanlig ursäkt då det är så tråkigt att laga mat i veckorna) till att det var så länge sedan vi åt det till att det är ju så gott, men hur eller hur så känns det periodvis som man äter samma samma mat dag ut och dag in, vecka ut och vecka in. 
Efter lite invetering i kyl och frys så lyckades jag skramla ihop en broccolisoppa som jag toppade med lite creme fraich som jag smaksatte med riven pepparrot och lade på några räkor på toppen. Lagom matigt och mycket värmande i dag då vädret inte är av den ljuvligaste sorten. Soppan går fort och lätt att tillaga och med få ingredienser av de sorter som man oftast har hemma i kylskåp och skafferi.
 
 
 
Broccolisoppa 
2 portioner
  • 250 gr färsk eller fryst broccoli
  • 1 potatis
  • 1 purjolök
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 6 dl vatten
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • vitpeppar
Skala potatisen och skiva den ganska tunnt.
Skär purjolöken i slantar.
Lägg broccolibuketter, potatis,purjolök, buljongtärning och vattnet i en kastrull.
Låt allt koka i ca 10 minuter.
Mixa allt till en slät soppa.
Tillsätt matlagningsgrädden och krydda om det behövs.
Servera soppan med en klick creme fraiche som är smaksatt med riven pepparrot och toppa det hela med några räkor.
 
 
 
 
Här är det till att kura i soffan resten av kvällen. Det känns verkligen att det är torsdag och slutet av veckan och jag tor bestämt att det blir ett bokat möte strax efter att Antikrundan är slut ikväll. För det programmet få jag inte missa!
 
Ta hand om dig!
Loppis på en onsdag
Vilken onsdag det blev med några finfina fynd från loppis så här på en onsdag. Allt hände sig på grund av att jag halkade in på ett Facebook-inlägg vilket ledde mig vidare till en resa till Mörlunda där det inhandlades både en möbelgrupp samt en uppsättning med nysilverbestick i 48 delar!
Ibland vet jag inte om det är tillfället som gör att det blir så här eller om det finns en mening med att det var just jag som skulle hitta just det inlägget vid just den tidpunkten, men roligt är det!
 
 
 
 
 
Möbelgruppen kommer hem på fredag och är ett inköp inför framtida renoveringen av biblioteket, men när tillfället kommer för att göra ett inköp då måste man ta det. Min man och jag fick även ta en titt inne i loppisbutiken, blev lite VIP-känsla då det bara var vi som var kunder, och jag ska erkänna att det var inget som jag fastnade för direkt utan var mest som en loppis är med allehanda olika saker i alla möjliga former och användningsområden. 
Men när jag sedan skulle betala möbelgruppen så fick jag helt plötsligt se att det låg en uppsättning med silverbestick under glasskivan på butiksdisken, komplett i 48 delar med knivar, gafflar, soppskedar och dessertskedar i precis den stil som jag letat efter. Priset var helt överkomligt, 250 kronor är ingenting, och utan att tveka så fick de följa med oss hem idag. Så nu är jag lite hög på lyckoendorfiner och dessa duger jättebra att vara hög på även fast de kommer ut ur shoppingträsket. Men all lycka är bra lycka bara den inte kommer från andras olycka!
 
Jag hoppas att du har haft en härlig onsdag och nu är vi faktiskt närmare den kommande helgen än vad vi är den gångna helgen! Bra va?!
 
Ta hand om dig!