Dopdag för en liten "panda"
Alla ni som någon gång har väntat barn eller har varit i gravidas närhet under deras nio månaders väntan vet att många barn går under olika "arbetsnamn" Det kan vara precis allt möjligt som dessa små mirakel kallas och ofta så följer dessa gulliga små smeknamn med dem även efter de har sett dagens ljus för första gången.
Det här är något som en av mina kunder tog fasta på när temat för dopet skulle sättas och tårtdekorationen skulle bestämmas. Deras lilla Sigge kallas för deras lilla panda och givetvis så var det en panda som skulle pryda tårtan på dopdagen.
Tårtan fylldes med hallonmousse och kinderchokladfluff, spacklades med marängsmörkräm och täcktes med sockerpasta. Då det kom tre bildförslag på dekorationer som gillades av föräldrarna så sammanfogades de till en helhet med stjärnor, vimplar, klossar och givetvis den söta lilla pandan. Då jag gjorde en två-våningstårta så använde jag mig av formar i 15 och 20 cm i diameter, detta ger en tårta som räcker till minst 15 personer. 
 
 Jag hoppas att ni alla har en härlig andra advent och att ni får möjlighet att bara vara så här i allt julstök. Vi tänker minimalistisk jul här i år och reducerar bort en del som vi anser inte är av någon som helst nödvändighet att ha. Det kanske har med åldern och visheten att göra, men även att jag inte bakar pepparkakor eller står och trillar mina köttbullar så blir det ju jul iallafall. Och den blir ju absolut inte sämre för det!
 
Ta hand om dig!
Så är det!
Ibland behöver man inte fundera över själv vad man ska säga eller skriva, andra har redan gjort det innan. Så idag är jag en copycat och stjäl dagens citat/sanning rakt av då det stämmer så jäkla bra!

Ta hand om dig! 
En liten häst i ett stall
Jag har just nu fullt upp vad det gäller tårttillverkning till helgens beställningar så någon egen torsdagsbakning har inte hunnits med. Istället så bjuder jag på bilder på en av de tårtor som gjordes till förra helgen, en häst-tårta till en nybliven 30-åring.
Tårtan fylldes med mjölkchokladfluff och hallonmousse, spacklades med marängsmörkräm och dekorerades med sockerpasta. Och då födelsedagsbarnet har egen häst och har ett stort hästintresse så självklart så fick det bli på tema häst.
 

 

Stalltårta 

12 personer

Tårtbotten, hittar du här.

Mjölkchokladfluff och hallonmousse, hittar du här.

Marängsmörkräm, hittar du här.

Till den här tårtan gick det åt närmare ett kilo sockerpasta i olika kulörer då det är en hel del detaljer uppbyggda i flera olika lager. För att täcka en vanlig tårta av denna storlek går det åt ca 500 gr sockerpasta och sedan lite extra om du ska modellera lite detaljer och dekorera med.

Nej, här kikar vi nu vidare på Ernst Jul, vilket är lite mysigt att titta och inspireras av.

Ta hand om dig!