Söndag med lördagsfeeling
Jag gillar verligen de här veckorna på våren då det är lite duttande hit och dit med extra lediga dagar. Det gör att tiden går så mycket fortare och man kan tackla de "hela" arbetsveckorna på ett annat sätt, de blir uthärdliga. För hur eller hur så går vi nog alla och väntar på att få gå på semester och få njuta fullt ut av lediga lata dagar med sol och värme och få göra precis vad vi vill, när vi vill.
 
Idag är det söndag, men känslan är mer lördag, och då jag vet att jag är ledig imorgon också så är det så härlig att ha den känslan och jag njuter verkligen av den här dagen så mycket jag kan.
Att komma ut ganska skapligt på förmiddagen har inneburit att jag har både hunnit med att göra nytta men ändå suttit med näsan i solen en bra stund. Min nytta har varit att göra iordning trädgårdslandet och jag har sått alla fröer som jag hade tänkt. Vi har även "kattsäkrat" landet genom att spänna upp nät över det, för att komma ut på morgonen och se hur katterna har använt landet som toalett samt grävt runt både här och där, det är inget som jag ser fram emot. Kan jag då förhindra det på något enkelt sätt utan att någon kommer till skada så är det bara bra.
 
 
 
 
 
 
I år har jag sått "det gamla vanliga" så som morot, rädisa, dill, sockerärt  och olika sorters sallad men lite nytt måste jag våga mig på tänkte jag. Så jag pillade ner lite palsternacka och salladslök i landet, så det ska bli spännande att se om jag lyckas att få någon skörd av dessa godingar framöver. Imorgon får jag nog ta tag i lite skylttillverkning då det fattas några till de nya sorterna och det är en bra vägledning för att hitta bland grödorna senare under säsongen. 
 
Här blir det en lugn Valborgsmässoafton för oss med lite god mat och dryck lite senare. Efter en heldag ute så är man lite mör i både kropp och knopp så att det ska bli skönt att gosa ner sig i soffhörnet sedan och bara njuta.
 
Ta hand om dig!
Anslagstavla
Lördag och en härlig känsla infinner sig då jag vet att det finns en extra ledig dag att se fram emot, långhelg med andra ord. Efter en dag med lite ärenden på stan så landade mannen i soffan framför SHL-finalen och jag hamnade här och enligt min mans kommentar igår: Jaha här sitter du och gör ingenting... mer än är snygg! Jag kan inte annat än att älska den mannen!
 
Jag gillar att fynda saker och hittat nya användningsområden för dem. Mina fyndplatser behöver inte vara på loppis, antikhandeln eller second hand utan det kan vara i källaren eller i uthuset där jag har ställt saker som jag inte har plats eller användning för, men helt plötsligt så ser jag dem med andra ögon och kommer snabbt på vad jag ska göra om dem till. 
 
Ett sådant projekt är en gammal tavelram som idag, efter många veckor som halvfärdigt, äntligen blev klart. Ramen var från början brungrön till färgen, täckt med damm och spindelväv, ni vet sånt där gammalt tjockt segt nästan lite torrt, och var placerad längst in i ett hörn uppe på vinden ovanför stallet. 
Jag har gått och tittat på ramen och funderat över om den skulle fortsätta sitt liv som ram, som något annat eller helt enkelt åka på soptippen. Då jag har lite svårt att slita mig från saker så ville jag helst av allt inte köra den till tippen, och att låta den fortsätta sitt liv som tavelram skulle ta mer energi att få den iordning än vad den skulle ge, så ett sista alternativ fanns då kvar, att göra om den till något annat.
 
Första beslutet att ta för mig var att bestämma om den skulle spacklas och lagas upp då den var lite nött på sina ställen eller om jag skulle låta den vara i det skick som den var. Jo, jag är lite lat och har svårt att vänta ibland så jag beslutet blev att låta den vara i det nötta skick som den var. Däremot hade jag inte en enda tanke på att låta den vara i den obestämbara färg som den var i, utan den skulle målas om, punkt slut. Färgvalet var heller inte så svårt utan den fick bli vit.
I det här läget var det dags att se till att det blev något av den och livet efter tavelram fick bli en sorts anslagstavla. Med lite fina vita spets- och sidenband fasthäftade på baksidan belv den i sig ett fint blickfång. Jag gillar kontrasterna mellan det skira och fina tillsammans med det grova och lite nötta, vilket det verkligen blev här. 
 
 
 
 
 
 
 
Några utskrivna bilder och citat som jag fixade själv på datorn gjorde den till något mer än en enkel anslagstavla. Den fick ett personligt utseende som jag lätt kan ändra efterhand då jag kan skriva ut bilder efter humör.
Jag valde att sätta upp bilderna med klädnypor av en lite roligare variant, men här är det ytterligare något som man kan göra efter den personlighet man har och vad som passar in hemme hos dig. 
Dessa lite roligare klädnypor hittade jag här men givetvis kan man göra sina egna av vad man vill och dekorera precis efter eget tycke och smak.
 
Nu fortsätter vi att njuta av lördag och ledighet!
Ta hand om dig!
Skönhet
Fredag och kvällen har smygit sig på. Full rulle hela dagen och det är först nu som jag verkligen gör ingenting. Eller ingenting och ingenting. Att titta in till er är mycket, men den som förväntar sig ett långt och innehållsrikt inlägg ber jag så hemskt mycket om ursäkt till, då jag absolut inte kommer att uppfylla era förväntningar/önskemål.
 
Min ambition för kvällen är lite näthandel och inte så mycket mer än det. Av någon konstig anledning så tar det mesta i skönhetsvård slut samtidigt. Det spottar och fräser om diverse tuber och flaskor och hur mycket man än skakar dem eller låter dem stå uppochner över natten så säger det samma sak iallafall. Då är det bara att ta en stororder och se till att det finns hemma så jag får möjlighet att citera trollmamman i "Trolltyg i tomteskogen" -Nu ska jag göra mig vacker! Men jag tror nog att jag hoppar över ormen som hårband...
 
 
 
Att bli äldre har för mig inneburit att bli mer och mer noga med vad jag använder för produkter både till kropp, hud och hår. Jag ser till att det är kvalitet och att innehållet är så skonsamt som möjligt utan en massa konstiga sammansättningar av kemikalier som man aldrig har hört talas om. För min hud och mitt hår ska jag ju ha med mig livet ut och de förtjänar den bästa vård de kan få. Det gäller att vara rädd om sin kropp både invärtes som utvärtes och får man både snygg kropp och utseende på köpet så är det bara att tacka och ta emot, men jag gissar att jag får göra allt arbete själv... 
Nu är det inte bara produkter att smörja in sig med som gör en sund kropp utan det är ju både kost och motion som är den stora biten. Jag har investerat i lite nya träningskläder och löparskor, vilka jag inte har invigt än, men det kanhända att det kommer snart framöver. För av någon anledning är det både roligare och lättare att ta hand om sig själv om det finns lite nytt och fräscht att plocka fram.
 
Njut av kvällen och ta hand om dig!