Känslor av böcker
Jag är en människa som älskar att läsa en stund på kvällen innan jag släcker lampan och låter John Blund tar över för några timmar.
Beroende på vilken bok, vad som händer dagen efter, mitt humör och trötthet så kan dessa lässtunder bli lite olika långa. Det kan vara allt från en kvart till flera timmar där jag bläddrar fram sida efter sida och avverkar kapitel efter kapitel. 
Att sedan få avsluta en bok, läsa den sista meningen på det sista bladet i det sista kapitlet kan bli en känslosam historia av olika slag. Det finns gånger då jag har andats ut av lättnad att nu är boken äntligen slut, skrattat så tårarna har runnit för avslutet har varit så dråpligt komiskt men väldigt många gånger så har tårarna flödat av sorg då slutet har berört så mycket så att det har varit svårt att somna.
 
Igår läste jag de sista kapitlen i boken "Livet efter dig" av Jojo Moyes och lämnades med kinder våta av tårar och ett hjärta som värkte av sorg. Att man kan bli så berörd av en bok, en fiktiv berättelse där jag har mött människor som inte är av kött och blod men har blivit levande i mitt sinne med hjälp av författarens skicklighet i sitt skrivande. 
Det är inte första och absolut inte sista gången som jag kommer att drabbas av detta och hur knasigt det än låter så längtar jag till nästa gång det kommer att hända . Att en bok med papperssidor fyllda med ord kan beröra så mycket...
 
 
 
Nu är det ganska tomt på mitt nattduksbord och jag vet inte riktigt vad jag längtar efter att få läsa. Ni kanske har några bra boktips till mig? 
Jag är nästintill allätare vad det gäller böcker och testar gärna okända författare inom olika genrer, vilket gör att upplevelserna blir många och varierande. Att läsa om människoöden och upplevelser i olika delar av världen är lika intressant som att läsa om genomsnittssvensken i ett litet vanligt samhälle någonstans i vårt avlånga land, bara orden ger avtryck så är jag nöjd.
 
Ta hand om dig!
Glädjas och glädja
Idag har varit en dag då jag både har fått glädjas och fått möjligheten att glädja. Jag vet inte vilken av dem som är störst men jag känner mig lite smått euforisk över båda.
 
 
 
För mig räckte det att få en snäll kommentar från en kollega på jobbet då vi stötte ihop för kanske femte gången under samma dag och jag sa lite skämtsamt: Att mig blir du inte av med så lätt! och får som svar tillbaka att: Det vill jag inte med en så trevlig människa som dig! 
Då blir man glad i hela kroppen och jag tror säkert att jag växte fem centimeter med en gång. Då är det är lätt att sträcka på sig och jag blev både stolt och rörd över att ha kunnat göra ett positivt intryck som jag hoppas att kollegan bär med sig.
 
Det kan låta som skryt, men det är inte det som jag vill förmedla utan mer känslan av vad vänliga ord och ett leende kan göra. Att hälsa på sin medmänniska eller kollega och säga ett ord eller två kan göra någons dag, eller din egen. Att få lyckan att ge någon lite glädje, om än den minsta lilla gnutta, kan förändra en hel dag och hur den utvecklar sig.
 
Jag hoppas att din dag har innehållit glädje och vänliga ord och att du nu tar kväll med en bra känsla i mage och hjärta!
 
Ta hand om dig!
 
 
Fira kärleken
Idag firar vi kärleken min man och jag. 
Idag är det 7 år sedan vi sa "Ja" till varandra i Djursdala kyrka i närvaro av alla våra nära och kära.
 
 
 
Den 29:e augusti 2009 är en av de största dagarna i mitt liv.
Den dag då jag fick min man, min andra hälft, min bättre hälft.
Den person som jag vill dela resten av mitt liv med och som känner mig bäst.
Min man som finns för mig i alla väder oavsett vad.
Varje dag som jag får dela med dig är en gåva.
Vår kärlek är stark och tillsammans är vi oslagbara!
 
 
 
 
Vid din sida är jag aldrig rädd
Vid din sida står jag alltid beredd
För om nån gör dig ont o ditt liv blir trasigt o tomt
Då står jag kvar som en vän du har

Vid din sida finns det alltid hopp
Vid din sida kan jag känna din kropp
Som en klippa som står stadig när vågorna slår
Du är mitt värn mot den hårda världen

Du är mina andetag, min lunga
Du är mina hjärtslag, min chans, min tröst
Kom, kyss mig - kom, värm min kalla tunga
Kom, låt mig vila mot ditt bröst

Vid din sida har jag sett så mycket mer
Vid din sida blir jag din egen kavaljer
Vi kan dansa gatan fram - låt det yra upp grus o damm
En ängel låter det snart falla ett regn där

Vid din sida har sorgerna gått
Jag har gjort allt, min vackra syster
För att dom ska försvinna bort
Så jag kunde ta deras plats o bygga dig ett vackert palats
Jag håller dig högst
Du är mina ord, min röst

O om jag faller nångång, min vän
Faller djupt mer i rädslor för allting igen
Lyfter du upp mig då o bär mig hem?
Kom nu, vi går mot himmelen
Vid varandras sida
Text och musik: Fredrik Jonsson
 
 
 
Jag älskar dig Håkan!