Sista rundan
Ibland så tror jag att jag har blivit en liten lumphandlare.
Jag bara älskar det gamla och nötta, det som har en historia och visar att det har funnits användning för saken. Någon som har tyckt att det har funnits en nödvändighet i tingesten och en sorts kärlek för den.
Idag gick jag den sista rundan på Loppis Antik & Antikvariskt i Vimmerby. Jag har gjort många fynd och fina inköp där under hösten. Många udda tallrikar och lite bestick har fått följa med mig hem. Nu är det tyvärr ganska utplockat och butiken stänger igen på fredag. Så vill du kunna fynda något så är det bäst att du skyndar. Än fanns det lite kvar och det beror sig helt på vad du är ute efter.
Vi hämtade hem ett skåp idag, som vi fick till skänks. Helt otroligt vackert, dock lite nött och skavt men med lite TLC från mig i framtiden så ska det bli riktigt bra. Just nu ligger det kvar på flaket på lastbilen i väntan på bärhjälp då det var ganska tungt.
För mig spelar inte sakens värde någon roll utan för mig är det känslan för den som har betydelse. Det här innebär att jag säkert betalar överpris ibland för vissa saker, men så länge det känns bra för mig så spelar det ingen roll. Ibland gör jag ju fynd också, som skåpet idag som var gratis, så det går säkert jämnt upp. 
 
De här fina tallrikarna och faten fyndade jag idag samt de tre vackra små gafflarna. Jag gillar att kunna både ha saker som är från en och samma serie men även att matcha ihop udda saker som ändå bildar en bra helhet. Den ena tallrik med alla små blåklintar på såg jag förra gången och tvekade lite om jag skulle köpa den eller inte och idag fanns den kvar och då var det bara att ta med den hem. Fanns säkert en mening med att den fanns kvar, den skulle helt enkelt flytta hem till mig! Så allt det du ser på bilden kostade mig en femma, helt överkomligt pris måste jag säga.
 
Jag bjuder även på en bild på mitt matsalsbord där mina alla fynd från hösten har samlats, både loppisfynd och andra saker som jag har inhandlat nytt blandat med lite gamla egna grejer som har fått lämna sin plats för stunden för något annat. Dessa ska både rengöras och plockas undan innan advent. Så jag har lite att göra kan ni tro. Det är tur att vi inte har haft några middagsgäster så att vi inte har behövt sitta där.
En del av faten är nysilver och behöver putsas, men det kan man kanske göra framför något lite sämre TV-program någon kväll.
Ikväll blir det att kura framför brasan och njuta av det härliga skenet från de levande ljusen. Lev väl!