Middagsmat
Om det är något som jag tycker är tråkigt så är det att komma på vad jag ska laga till middag. Det känns som att det hela tiden växlar mellan ett tio-tal maträtter, den ena mer grå och tråkig än den andra. Jag vill ha lite mer input och idéer vad jag skulle kunna tänkas fixa till middag och då inget som tar för lång tid heller.
 
En fördel med att vara lite ledig ibland är att man kan sitta i soffan med kaffekoppen och njuta länge av morgonTV:n och att man då hinner med att se lite mer än bara nyheterna och vädret. Många bra inslag och tips kan man snappa upp under morgonens sändningar och det blev faktiskt TV4:s Nyhetsmorgon som gav mig mitt middagstips idag då jag lyckades pricka in en av deras visningar. 
Ursprungreceptet hittar du här, men som vanligt kunde inte jag hålla mig till det utan gjorde en egen variant av det. Du får välja själv vilket du vill ta dig an, jag tror att båda är lika goda och för mig har det lite med att göra vad som finns hemma i skåpen vad och hur jag tillagar maten.
 
Dragonkyckling 
2 stora portioner
  • 2 kycklingfiléer
  • salt och vitpeppar
  • smör till stekning
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1½ dl matlagningsvin
  • 2 dl matlagningsgrädde, 15%
  • 2 dl lättcreme fraiche
  • ca 2 msk kycklingfond
  • dragon
Dela kycklingen i mindre bitar.
Stek dem i smör och salta och peppra efter behag.
Ta upp kycklingen och låt den vila.
Hacka den gula löken och vitlöken.
Stek den i stekpannan och det matfett som finns kvar efter du stekt kycklingen.
Häll över matlagningsvinet och låt det puttra en kort stund.
Tillsätt grädde, creme fraiche, kycklingfond och dragon.
Låt allt koka ihop en stund.
Lägg i kycklingen i såsen och låt den bli varm igen.
Servera dragonkycklingen med t.ex. jasminris.
 
Bild lånad från mittkok.expressen.se.
 
När jag tittade på inslaget på TV:n så uppfattade jag vilka ingredienser som skulle finnas med och tog bort de som jag själv är lite tveksam till. Mängden av alla ingredienser uppskattade jag bara och körde lite på känn, vilket jag kan tycka är en utmaning att göra. Ibland lyckas det, som idag, och ibland kan man lugnt säga att man misslyckas. Men jag säger som alla gamla kloka människor brukar säga: -Man lär sig av sina misstag!
 
Nu ska jag titta på sista avsnittet av Antikrundan och se vad de hittar för spännande saker där idag. Vem vet om man själv har något liknande i gömmorna?!
 
Ta hand om dig!
#1 - Beccashammies

Gott det ser ut! :)

Svar: Ja det blev riktigt gott (trots att jag inte följde receptet ). 😉
Viktoria Grönqvist Alvin