Sommarblommor

Idag är det klämdag och många är lediga eller har tagit ledigt från sina jobb. Dock inte min man, måste vara bevis på att han tycker om sitt jobb, och det innebar att jag fick tid för mig själv. 
Jag passade på att ta bilen och åka till Västervik för lite shopping, då jag inte hade något annat speciellt för mig, vilket jag inte var ensam om kan jag meddela. Överallt i varje affär var det gott om människor, så trots att jag åkte själv så kände jag mig inte ensam...
 
Väl hemma så var bilens bagage fylld av allt från kläder till matvaror och blommor. En salig blanding av smått och gott och jag tyckte nog att jag hade varit duktig som lyckades med att prestera så pass bra med shoppingen idag. Min man kanske inte är av riktigt samma åsikt, men han har dock inget sagt och det brukar han heller inte göra.
 
 
 
 
 
Jag är en sådan person som inte planterar några sommarblommor i mina krukor och tunnor så tidigt på våren utan det brukar ske nu i slutet av maj. Så en del av dagens inköp blev uteblommor som jag passade på att plantera efter det att jag kom hem. 
Oftast blir det lite samma samma år efter år, men något litet brukar jag försöka mig på att ändra. Årets färg blev vitt, den rosa nyans som jag var ute efter fanns det inget av där jag var och handlade, så då fick det bli enbart vitt vilket jag tycker är väldigt fint och passar bra till vårt gula hus. Det nya i år är att jag har tagit fram min mans gamla farmors cykel, en gammal Cresent med trähandtag, och satte en låda på pakethållaren som jag fyllde med hänglobelia och snöstjärna. Jag hoppas att de ska trivas där och nu är det upp till mig att se till att de får vatten nog så att de överlever.
 
 
 
 
I den gamla kärran fick det bli två olika sorters vita blommor och i källaren hittade jag en gammal ängel som jag målade en gång i tiden. Den var daterad till -99, så det är några år sedan. Den är verkligen inte gjord för utebruk så det ska bli spännande att se hur länge den håller färgen.
Så här i början ser alla planteringar lite tråkiga ut då planterna inte har vuxit till sig, men fortsätter det att vara varmt och gynnsamt väder så ska det nog reda till sig.
 
Nu får jag nog ta mig en tur ut i trädgården och njuta av både planteringar och den ljumma kvällen! Och jag kan lova att det där sommarlovspirret i magen, det finns där!
 
Ta hand om dig!

Kommentera här: