Adventskalender
Idag blir det ett litet hemlisinlägg. Inga stora hemligheter men då jag vet att min man inte läser min blogg så är det fritt fram för mig att skriva här, om ingen annan av er läsare som känner min man får för sig om att skvallra!
 
När det gäller julpynt så sparar man på sig en hel del genom åren. Man vill gärna förnya det man har samtidigt som det är svårt att göra sig av med det man har. Ibland handlar det om ett ögonblicks verk då man springer på någon julprydnad i en affär och känner att det skulle passa så bra hemma hos mig på just den där platsen. Det har hänt flera gånger och kommer nog att hända igen. 
Men så kan det ju komma husflyttar och annat imellan och då passar inte riktigt det där in längre som man har. Det är svårt att få till det och man har inte hjärta att slänga det som man köpt. För mig kan det betyda en utmaning att hitta nya ställen och användningsområden för dessa saker.
 
 
Just nu har jag gjort en sådan sak, gett ett gammalt pynt en ny chans fast på ett annat sätt. För flera år sedan när vi bodde i Vilan så fyndade jag en adventskalender från Panduro i form av tjugofyra små söta kartonger i rött och vitt och med lite olika mönster. Då våra barn är stora och paketkalender inte är aktuellt längre så inhandlade jag den enbart för att den var söt och jag skulle ha den till att pynta en vanlig ljusslinga med den. Den här slingan fäste jag under den långa hylla som vi hade i den inre hallen och det blev riktigt bra. Men nu när vi har flyttat till Åkerdala så finns det inte riktigt något bra ställe till den och den blev kvar i sin låda hela förra julen, vilket jag tycker är synd då den verkligen är bedårande gullig i sin helhet.
 
 
 
Men i år så åker den fram och nu blir den "återanvänd" som adventskalender, med andra ord den kommer att fylla den funktion som den är gjord för att fylla. Nu blir det min man som kommer att få äran att öppna ett paket om dagen, men då jag inte vill försöka krysta fram små saker till en medelålders man får det bli en liten lott varje dag. Jag kör på Triss-lotter och en liten Triss alla dagar utom söndagarna i advent då jag slår på stort och förärar honom en stor Triss! Nu hoppas jag bara på att han vinner också för det är han verkligen värd!
 
Ta hand om dig!
 ♥