Börjar jag bli gammal?!
Har upplevt en alldeles fantastisk härlig vårdag om än lite blåsig. Men det är bara att hålla i hatten, stoppa sten i fickorna och köra näsan upp mot solen så går det allt!
Min man har varit ledig idag han med och vi passade på att ta en dag för oss själva och med det menat, en dag i ett lugnt tempo där vi har gjort det som vi har velat. Vi tog bilen på förmiddagen och tog en tripp öster ut till Västervik, dels för att bara strosa men även utföra några små måsten som vi samlat på oss. 
 
En vanlig fika för oss på Tant Grön. 
Vi passar allt som oftast på att fika eller äta på Tant Grön när vi är i Västervik då vi båda gillar atmosfären som erbjuds och det är ett lagom utbud att välja mellan. Kunderna som letar sig dit är mellan 0 och 99 år skulle jag tro, och idag var det en hel del unga vuxna kvinnor som hade samma mål som min man och mig, äta och att umgås. 
Ni känner säkert igen er i det här när tanken är snabbare än förnuftet och det var något som jag var tvungen att tänka till om både två och tre gånger idag då jag kom på mig själv genom att reagera på hur de unga vuxna kvinnorna klädde sig. Inte så att jag reagerade på om de hade korta tröjor, urringat eller så, nej det var inte min huvudtanke, utan den var att jag reagerade på att de redan hade tagit fram de tunna vårjackorna! Men hallå!!! Jag är ju inte deras mamma heller! Men av någon konstig anledning så var min första reaktion av den mer upprörda varianten och tanken som flög genom huvudet var att den där jackan är alldeles för tunnt! Du måste tänka på att det blåser hårda vindar idag och det är inte mer än 8°!
 
 
Är det här ett tecken på att jag börjar bli gammal?! Att jag har svårt att låta bli att vara den där hönsmamman åt alla i tanken och tänker tankar som berör klädsel utifrån det frysande perspektivet! Fler än jag som kan känna igen sig i det?
Sittandes där på Tant Grön så fick jag nästan skuldkänslor gentemot dessa unga vuxna kvinnor som satt där och hade det så trevligt tillsammans och då hade jag ju inte ens uttalat mina tankar högt utan enbart inne i mitt huvud. Samtidigt började jag att fundera över vilka andra tankar och funderingar jag har som skulle kunna kopplas till att börja bli gammal och vände då lite på det här med att vara gammal. Det kanske inte är så dumt ändå att ha dessa tankar? Det visar ju att jag har en omtanke om andra, inga pekpinnar, och vill alla väl. Att jag utifrån mina egna erfarenheter vet att det blir kallt i längden att gå med en för tunn jacka på stan och att det är fasen så mycket mysigare att gosa in sig i en varmare jacka för att kunna bibehålla det härligt glada humör som man har tillsammans med sina kompisar eller sin kärlek.
Samtidigt så vet jag att jag själv var som dessa unga vuxna kvinnor jag med när jag var i deras ålder. Jag tog gärna på mig min nya snygga vårjacka för i almanackan visade det att det var vår och är det inte efter almanackan som man ska gå? Sedan blev jag äldre och med stigande ålder kom visheten, eller hur det nu var och idag så tar jag helllre på mig en varmare jacka och småsvettas lite än en för tunn jacka och fryser. Ja, de där unga vuxna de kommer att bli gamla och kloka de också och sitta på Tant Grön och fundera över varför dagens unga vuxna klär sig alldeles för tunnt så här tidigt på våren. Man blir som sin omgivning, eller hur man nu skulle kunna uttrycka sig...
 
Ta hand om dig!
Och ta inte på dig den tunna vårjackan ikväll! 😘
#1 - Kicki

Det är inte åldern, det är en yrkesskada. Du är van att hojta två gånger om dagen "Ta på jackan" och få svaret "Måste jag, det är så varmt ju!" och svara "Ta på jackan!" ha ha ha ha Kram på dig vännen!

Svar: Ja så kan det nog vara. Men de där unga vuxna blir säkert lika som mig när de blir lika gamla som mig! 😂Kram
Viktoria Grönqvist Alvin