Kycklingfredag
En fredag i en jobbvecka innebär lite extra mys och gott till middagen, men med den skillnaden från lördag- och söndagens middagar att det ska vara enkelt att tillaga och helst av allt gå snabbt. 
Då jag "hittade" färska kycklingklubbor i affären igår så passade jag på att tillaga dem till middagen idag. Vi är liksom inga fredagstacosmänniskor direkt.

Curry är en krydda som jag tycker passar extra bra till kyckling och det fick bli en sorts rubbing som jag masserade klubborna med innan jag lät dem tillagas i ugnen. Till det här serverade jag pasta och en sallad på hemodlade tomater, basilika, skivad mozzarella som jag toppade med olivolja och nymalen svartpeppar. 
Snabbt, enkelt och framförallt så gott! 


 Kycklingklubbor med curry 
  •  10 kycklingklubbor
  • 1 1/2 msk curry
  • 3 msk olivolja 
  • havssalt
  • svartpeppar 
Blanda samman curry, olivolja, havssalt och svartpeppar i en skål.
Massera in blandningen i kycklingklubborna.
Lägg klubborna i en ugnsfast form. 
Låt kycklingen tillagas mitt i ugnen, 200°, i 30-40 minuter tills den är helt genomstekt.


Då vi bara är två personer här i hushållet är 10 kycklingklubbor till middag väldigt mycket. Men det blev många över och det kan hända att vi knaprar i oss en eller två lite senare ikväll då jag gillar att äta dem kalla också.

Det kommer att bli soffhäng här ikväll och som det känns nu inget nattsuddande. Men vem vet, ibland piggnar jag till efter ett tag så att klockan kan bli efter tio en fredagkväll. 

Ta hand om dig!