Tindrande ögon
Ögon kan tindra av olika orsaker. Oftast brukar vi vid den här tiden säga att barnens ögon gör just det, tindrar, av förväntan på den eller de julklappar som tomten eventuellt  kommer med eller lämnat under granen. 
Men alla barns ögon tindrar inte den här tiden på året, en del barns ögon är blanka av tårar istället då de inte får uppleva en fridfull och förväntansfull jul. Steffo Törnquist sa det så bra häromdagen på nyhetsmorgon: Att inga barn ska få se sina föräldrar, eller andra vuxna, personlighetsförändrade. Och jag kan inte annat än att hålla med.
Jag är så glad för att jag aldrig har behövt uppleva detta som barn, att mina föräldrar har låtit mig och mina storebröder få ha de lugna fridfulla jular där fokus alltid har varit på julen där familjen var tillsammans. Samtidigt har jag lärt mig av mina föräldrar hur jag ska göra mina barns jular lika lugna fridfulla som de jag fick. För barn gör ju inte som vi säger, de gör som vi gör.

Ikväll tindrar mina ögon, inte av förväntan inför eventuella paket som kanske finns i tomtens säck utan av kärlek till min man och mina barn som jag har lyckan att få dela livet med.
God jul och ta hand om dig!