Ditt och mitt val
Känner mig lite gnällig idag och började med att skriva ett just gnälligt inlägg som jag sedan suddade ut i högsta möjliga fart när jag skummade igenom det igen. För varför ska man gnälla? Jo, det är klart att ibland måste man få göra det, det ingår i livet, men om man gnäller för mycket så fastnar man lätt i det och ett litet gnällande blir till ett större gnällande och sedan är den nedåtgående spiralen igång!
 
 
Nej, nu vänder jag på det istället och det som jag skulle vilja gnälla om, vinter-snö-kyla, vänder jag till något annat och hittar de positiva saker som finns med just vinter-snö-kyla. Om det så bara är en enda positiv sak som jag hittar så är det ändå något positivt. Att se världen bara som nattsvart, ja då är det bäst att söka upp de personer som professionellt kan hjälpa till för att ändra det tankesättet och visst är världen inte bara svart och vit, nej det är mycket gråskalor där i mellan, och det gäller att göra det bästa som går av det som man har oavsett vad.
 
 
Positivt... vad skulle jag kunna skriva för positivt...? Hm... jo... det... är... hm... jo... men... det... är... vackert! En klarblå himmel och gnistrande snö, det är vackert, så där vykortsvackert och vågar man sig utanför dörren så får man andas den klara höga kalla luften som känns så frisk.
Trädgården är inbäddad i ett vitt täcke där man bara kan ana var pionerna blommade i somras eller var rosbuskarnas taggiga stjälkar brukar vaja för vinden. Jo så visst är det vackert!
 
Gillar man inte kylan så är det ju inte nödvändigt att spendera tid utomhus. Istället går det att sitta framför den sprakande brasan och bara njuta av värmen som den avger, att smyga runt i de hemstickade raggsockorna från svärmor och inte behöva klä upp sig utan det fungerar att gå i underställ eller mysbyxor hela helgen, om man så önskar. För oavsett vilken årstid det är och om man gillar den eller inte så kan man alltid göra den till något som man tycker om!
 
Ta hand om dig!