Energi och projekt
Jag som skrev igår att det nog blir en lugn helg och få lite ensamtid. Idag blev det inte riktigt så utan jag har varit fylld av energi hela dagen. Vi startade här med en långsam morgon i och för sig där jag inte klev ur sängen förens klockan var nio. Jag ska erkänna att jag hade allt kunnat legat kvar mycket längre, men samtidigt så får jag lite dåligt samvete av att bara tillbringa tid i sängen när det finns så mycket annat att göra. 
Lugn frukost med kaffe framför TV:n, precis som det ska vara när det är helg, men efter det så fick jag nog en så stor energikick som går att få då jag drog igång med storstädning av badrum, bland den värsta städning jag vet, och sedan flöt det bara på med allt vad veckostädning kan benämnas som. Jag hann med att ta ett varv i källaren och tvättstugan där nere där vi för tillfället bara tvättar mattor och annat som inte behöver bli torrt fort. Vi ska renovera tvättstugan och fixa så det finns värme där nere, men det behövs verkligen en helrenovering och vintertid är det så kallt i källaren så att ta sig an något projekt där får vänta tills varmare dagar kommer och man kan öppna upp och släppa in den varmare luften som finns utomhus. Vår husgrund och tillika källarens väggar är stora stenar och sedan är innerväggarna, de flesta, putsade. Jag kan inte säga hur länge sedan det är senast det gjordes något åt rummen där nere, men det börjar verkligen bli dags nu. Planer har vi hur vi vill ha det, så nu är det bara energi och ork som fattas till det "lilla" projektet. 
 
 
 
Nu längtar jag till vårdagarna här på Åkerdala!
 
Jag verkligen älskar vårt stora hus och skulle inte vilja flytta till mindre. Det är dock nackdelen med att bo stort att man på något vis alltid kan komma undan med att börja ta tag i projekt då det går att stuva undan saker i flera olika rum och ändå få till en viss helhet som går att se som överkomlig och bebolig. 
Det är också svårt att prioritera vad som ska tas först och vad som kan få vänta. När vi nu har gjort köket, som verkkligen var det som var det viktigaste, så går allt annat på halvfart, för det går ju att ha det som vi har det. Alla funktioner finns och med tre våningsplan, vi bor "endast" på två, så finns det rum för alla och vi kan förvara det vi vill förvara här inne och resten i uthusen. 
Jag får väl vänta på Lotto-vinsten som nog kommer vilken dag som helst och då är det ju bara att lyfta luren och ringa hantverkarna som får ta atg i projekten och jag kan vara den som är projektledaren. Vilken jäkla bra idé!
 
Ta hand om dig!