Städa garderoben eller STÄDA garderoben
Handen på hjärtat, hur många gånger på ett år städar du garderoben? Jag ska erkänna att det blir kanske en gång per år, och då är det tätt mellan gångerna.
När jag menar städa garderoben så innebär inte det att enbart plocka av kläder från galgar som inte har använts på ett par år eller plagg i lådor som rensas och som sedan skänkes bort. Nej, jag menar det här med att dammsuga och torka ur dem och verkligen STÄDA dem rena. Jag är kolosalt urdålig på det och då mest för att jag tycker att det är så fruktansvärt tråkigt.
 
Idag hade jag ingen återvändo, mer än att bara ha struntat i det, då jag kände mig mer eller mindre tvungen att byta plats på de två garderober med "hängande" kläder som jag har. I den ena hängde byxar, skjortor och blusar på en stång och under dessa fanns en trådbacksställning. I den andra så hängde mina klänningar och jumpsuits och båda dessa stänger var mer eller mindre fullsmockade. 
Jaha tänker du nu, då är det bara att rensa ur och skänka bort, men serru det går jag inte med på då alla plagg, peppar peppar, används i dagens läge och någon större utrensning kommer inte att ske förens till vårens ankomst, så det lär dröja. Men då den ena garderoben, den med klänningar, är smal och den andra bred så kom jag på den geniala idén att byta plats på kläderna i dem. Och när alla kläder hade lyfts ur, ja då kom dammet fram i botten på garderoberna. Så det blev en ofrivillig storstädning av garderober här och det blev allt som allt fyra stycken då det kändes dumt att bara städa mina två garderober och låta de andra två vara. Min man har kläder i en och en halv och jag i två och en halv, så där så att det ska bli rättvist du vet. Så nu är de skinande rena och fräscha och jag hittar lätt bland mina kläder igen då jag i den smala garderoben nu för tiden har två stänger, en med blusar och skjortor på den övre och byxor på den nedre. Ordning och reda, pengar på fredag...
 
Just sådan här städning är för mig tråkig då det inte syns vad jag har gjort. Jag gillar när det syns att man har piffat och putsat, fejjat och städat, men i garderober där dörrarna alltid är stängda blir det lätt lite smått kaos och lite oordning. Vår tanke är att ändra lite på planlösningen på ovanvåningen där vi ska göra badrum i det gamla köket, walk in closet i det gamla matrummet och sovrum i det gamla vardagsrummet. Sedan är tanken att det nuvarande sovrummet ska bli ett litet mysigt bibliotek och sedan får vi se hur vi löser det med de övriga två rummen varav ett är en glasveranda. Men just nu så bor min dotter i dessa rum så det får bli lite lugnt med dem så länge. Dock är jag sugen på att göra om det ena rummet, inte det som är glasveranda, till ett gästrum som är lite så där härligt inbjudande mysigt inrett.
Men för att återkomma till det här med klädförvaring och garderober så är jag sugen på att dra igång med projekt walk in closet. Där har jag tänkt att den mesta klädförvaringen ska vara öppen och hängande och enbart underkläder och strumpor ska förvaras i byråer/lådor. För mig är det enklare att hålla ordning på kläder som jag kan hänga upp på galgar än att försöka lägga ner en vikt top i en låda som egentligen kanske är lite för överfull för att det egentligen ska få plats på ett bra och praktiskt sätt. 
 
Det gamla matrummet, blivande walk in closet.
 
Står i det gamla köket, blivande badrum och tittar in i det blivande walk in closet.
 
Står i blivande badrummet och ser in i blivande walk in closet och till höger i bild är det blivande sovrummet.
 
Står i blivande walk in closet och tittar in i blivande badrum.
 
Blivande badrum.
 
Blivande badrum och här ska vi installera en smal hög kamin som vi har ståendes i källaren för tillfället och som väntar på att få en liten renovering den med.
 
Man kan husera det mesta i möbelväg i dessa rum...
Det finns så många snygga inredningar för just det här med att skapa en walk in closet och för mig är de krav jag har att det ska vara först och främst funktionellt men det måste också vara snyggt. Har jag en öppen förvaring så är det självklart att själva förvaringen ska vara snygg att titta på och jag är lite inne på det lite industriella hållet där det är liknande gamla vattenrör som bygger själva stommen och sedan ha vita hyllplan. Vi får väl se vad det kan bli i slutänden. Men som det ser ut nu i den tilltänkta walk in closet-delen, ja det är ju inte så där jättetilltalande för någon skulle jag tro.
 
Ta hand om dig!